Отворени са офертите е обществената поръчка за проектиране и строителство

...
Отворени са офертите е обществената поръчка за проектиране и строителство
Коментари Харесай

Надграждат системите за сигурност в тунела на обходния път на Габрово

Отворени са офертите е публичната поръчка за планиране и строителство (инженеринг) на системи за сигурност на изграждащия се сега тунел при 12-ти км на обходния път на Габрово. Целта е да бъдат надградени системите в оборудването и те да дават отговор на най-съвременните условия, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Предприетите ограничения са в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели от 2015 година, а тръжната процедура за избор на строител на обходния път е провеждана през 2012 година

Обществената поръчка е в две обособени позиции:

В обособена позиция №1 е включено построяването на външно електрозахранване на тунела от км 12+420 до км 12+960. Проектът включва създаване на нов трафопост, реорганизация на отклонението от ВЕЛ 10 kV „ Бакойци “ и създаване на подземна кабелна линия 10 kV. Прогнозната стойност за осъществяване е 267 667 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 30 дни.

Отворени са офертите на:

„ Етра-Ел “ ООД;

„ Хидро-водстрой “ ДЗЗД, в което вземат участие: „ Хидрострой “ АД и ВДХ АД.

В обособена позиция №2 е изработването на механически план и осъществяване на строително-монтажни работи на системите за сигурност в тунела; на зоните за разрастване пред двата портала на оборудването. Избраният реализатор ще проектира и построи осветяване на пътен възел „ Чехлевци “ при км 11+513 и на пътен възел „ Дядо Дянко “ на км 15+500, както и осветяване на моста на км 15+415. Предвидено е и полагане на защитно покритие на откритите бетонни повърхности на тунела и на огромните мостови уреди на км 11+800, км 14+660, км 15+415 и на моста над р. Паничарка. Целта е повишение сигурността на придвижване по оборудванията. Прогнозната стойност за обособена позиция 2 е 2 488 333 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 130 дни.

Отворената оферта е на: „ Хидро-водстрой “ ДЗЗД, в което са: „ Хидрострой “ АД и ВДХ АД. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР