Отворени прожекции на съвременно българско кино в градинката пред блока.

...
Отворени прожекции на съвременно българско кино в градинката пред блока.
Коментари Харесай

Българско кино в градинката пред блока

Отворени прожекции на модерно българско кино в градинката пред блока. Това е вълшебството на Блок Кино, което за четвърта поредна година преобразява междублоковите пространства на 10 столични квартала в киносалони под намерено небе.

През юли и август уредниците са подбрали специфична селекция от най-хубавото ново игрално, писмено и анимационно кино у нас и разходка из емблематични квартали в София. Входът е свободен. Организатори на самодейността са ИКЕА. За три години истинският кинопроект направи наложителни срещите под намерено небе с новите най-хубави български филми. Публиката е гледала над 100 игрални, документални и анимационни кино лентата на повече от 50 квартални прожекции.

Тази година Блок Кино е и част от Календара на културните събития на Столична община. По време на прожекциите феновете ще бъдат настанени на комфортни мебели, предоставени от ИКЕА, а специфичен детски ъгъл ще радва най-малките фенове на киното.

Първата прожекция е на 30 юли в квартал Княжево в 26 СУ Йордан Йовков. Там може да видите пълнометражния филм “Маймуна” с режисьор Димитър Коцев-Шошо, спечелил сърцата на публиката освен на София Филм Фест, само че и на всички места, където бъде показан. Преди него ще видите късометражния филм “Нощите на един уединен вестоносец” с режисьор Андрей Кулев, в който вземат участие артистът Китодар Тодоров и Насо Русков, вокалист на паметната група Babyface Clan.

Втората прожекция за седмицата ще бъде в квартал Света Троица на 31 юли (вторник) и ще бъде наситена с абсурдизъм и фино възприятие за комизъм. Ще гледаме късометражния филм “Скок” и пълнометражния “Слава”. И двата кино лентата са режисирани от Кристина Грозева и Петър Вълчанов и са с присъединяване на изключителния Стефан Денолюбов.

Сряда и Четвъртък ( 1 и 2 август) са непокътнати за прожекциите в квартал Младост (парк Младост). В сряда ще гледаме пълнометражния филм на Иглика Трифонова “Прокурорът, бранителят, бащата и неговия син” със мощно респектиращ интернационален актьорски екип (Ромен Боранже, Самуел Фрьолер, Изудин Байрович, Ованес Торосян, Нермина Лукач, Красимир Доков), който се занимава със комплицирана етична проблематика – лъжесвидетелството и операцията в каузи от интернационална значимост. Преди него ще забележим и номинирания през 2017 година за Оскар анимационен късометражен филм “Сляпата Вайша” на аниматора Теодор Ушев, основан по едноименния роман на писателя Георги Господинов.
И двата кино лентата ще ни накарат да погледнем с едното око в предишното, а с другото в бъдещето…

Пълната стратегия на прожекциите и филмите може да видите тук: http://blok-kino.com/programa/ и във фейсбук страницата: https://www.facebook.com/BlokKino/
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР