Отворената платформа изпреварва дори Windows на MicrosoftДелът на Linux в

...
Отворената платформа изпреварва дори Windows на MicrosoftДелът на Linux в
Коментари Харесай

Популярността на Linux в облака Azure расте

Отворената платформа изпреварва даже Windows на Microsoft

Делът на Linux в корпоративните сървъри и облачни системи е към 68% (снимка: CCO Public Domain)

Операционните системи на база Linux все по-често се употребяват в клауд платформата Microsoft Azure, даже по-често от Windows, заяви Business Insider, базирайки се на основния разработчик на Linux ядрото на Microsoft – Саша Левин.

Дълго време Microsoft стоеше настрани от Linux общността. В предишното основният изпълнителен шеф на компанията Стив Балмър сравняваше софтуера с отворен код с туморно обучение.
още по тематиката
Но в последните години – откогато отпред на компанията е Сатя Надела – отношението на Microsoft към отворения код се промени. В момента компанията развива артикули като Azure Sphere и подсистема на Windows за Linux v2.

Освен това Microsoft желае да се причисли към листата с разработчици на Linux, които обменят между тях информация за неразкрити уязвимости. В този затворен клуб членуват разработчици като Canonical, Debian, Red Hat, Chrome OS и SUSE, както и облачните снабдители Amazon Web Services (AWS) и Oracle.

По данни на анализаторската компания IDC, делът на Linux измежду операционните системи, употребявани в корпоративни сървъри и облачни системи, е достигнал 68% през 2017 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР