Отворен е конкурсът за участие в петото юбилейно издание на

...
Отворен е конкурсът за участие в петото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Започва записването за кампанията `Журналисти в училище`

Отворен е състезанието за присъединяване в петото юбилейно издание на самодейността „ Журналисти в учебно заведение “

До 28 февруари учебни заведения от цялата страна могат да изпращат мотивации за присъединяване в петото юбилейно издание на самодейността „ Журналисти в учебно заведение “. Известни български публицисти, свързани с премиите „ Валя Крушкина – публицистика за хората “ още веднъж ще влязат в класната стая, с цел да дадат отговор на ученическите въпроси.

Фокусът в петото издание на самодейността е повишение на медийната просветеност подрастващите. А предпочитано ще се преглеждат кандидатури от учебни заведения от по-малки обитаеми места в страната, където достъпът до първокласен информативен запас е стеснен.

Кандидатстването става посредством изпращане на запълнен формуляр за кандидатстване на електронен адрес: [email protected] в период до 28 февруари. Формулярът за кандидатстване, както и инструкции са налични на уеб страницата на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ (ФРГИ) тук.

Училищата, които ще вземат участие в самодейността ще бъдат израни по следните критерии: мотивация за участие; проявен интерес от страна на учениците; брой възпитаници, декларирали присъединяване в срещата; Брой поданици на обитаемото място, където се намира кандидатстващото учебно заведение (под 100 000 души); авансово обмисляне на срещата. По места срещите с публицистите ще се проведат в интервала: 1 март 2018 година – 20 юни 2018 година

През последните две години самодейността набра все по-голяма известност в цялата страна. Само през миналата 2017-та година повече от 3 000 учениците от 26 учебни заведения в цялата страна се срещнаха с публицисти, свързани с премиите „ Валя Крушкина – публицистика за хората “.

Освен повишение на медийната просветеност, срещите способстват за съставяне на гражданска позиция у подрастващите и не са последно място – предизвикат интереса към журналистическата специалност като кариерен избор.

Инициативата „ Журналисти в учебно заведение “ е част от активността на Фонд „ Валя Крушкина “ при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “. Петото издание на самодейността се осъществя в партньорство с: Българска национална телевизия, Nova TV, bTV, Bulgaria on air, БНР и уеб страниците: OFFNews.bg и mediapool.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР