Отводняват Попово и Търговище след наводненията, причинени от проливните дъждове

...
Отводняват Попово и Търговище след наводненията, причинени от проливните дъждове
Коментари Харесай

Порои наводниха Попово и Търговище, бедствието в Стрелча продължава

Отводняват Попово и Търговище след наводненията, породени от проливните дъждове в понеделник следобяд. В Попово се наложи отводняване на подлеза на жп гарата.

Високите води на река Врана в Търговище пък подкопаха и унищожиха подпорната стена на бул. " Митрополит Андрей " в сектора сред Професионалната гимназия по земеделие и светофарната уредба на кръстовището с ул. " Скопие ". " Няма закон, няма нищо. Като вършим нещо, гледаме да вземем парите, а по какъв начин ще го създадем не е ясно. Няма и два месеца, откогато е направена. Само секта, няма бетон, няма нищо. Реката също не е почистена ", гневяха се жители на локалната администрация. От общината оповестиха, че към този момент е предоставено проектирането за идния ремонт на рухналата подпорна стена.

Пороят наводни избените пространства и сутерените на 25 здания в регионалния град, сред които приют и публичен стол за хранене. Над 40 сигнала за наводнени изби и паднали дървета са получени в Районната противопожарна работа в Търговище.

Седмица след наводненията в Стрелча от общината оповестиха, че бедственото състояние се удължава със 7 дни - до 24 юни. От локалната администрация се оправдаха с зародили проблеми при осъществяване на неотложните аварийно-възстановителни работи по разчистване на засегнатите ВиК уреди. Въпреки възобновеното водоподаване водата в чешмите е негодна за пиянство и крие опасности за здравето, защото е нечиста с кал и тиня. Последните порои унищожиха остарялата градска канализация, строена през 1947 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР