Отварят парковете в страната при строги правила. Това стана ясно

...
Отварят парковете в страната при строги правила. Това стана ясно
Коментари Харесай

Отварят парковете при строги правила

Отварят парковете в страната при строги правила. Това стана ясно на брифинг в Южния парк, на който участваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министър председателят Бойко Борисов, началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски и министърът на образованието Красимир Вълчев.
Столичната община предлага родители с дребни деца и бременните да посещават парковете сред 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се позволяват най-вече двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.
"Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организация ", съобщи Фандъкова.
В Южния парк се организира подготовка по отношение на организацията за придвижване в паркове и градинки в София, тъй че родители на дребни деца да могат да излизат на разходка за малко. На нея участва и министър председателят Бойко Борисов. Идеята на столичния кмет е да има избрани направления и избран часови диапазон, в който те да се разхождат. Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.
Създадена е организация в 8 столични парка, обозначени са направления, които са посочени в брошури и на уеб страницата на Столична община.
"Над 80 индивида са чиновници на общината и доброволците, над 40 индивида са предоставени от полицията. Всички тези хора ще бъдат в помощ на хората, ще им обръщат внимание за някои нарушавания ", изясни Фандъкова.
"Сутринта организирахме заседание с Щаба. В заповедта на министъра ще бъде променено, с цел да могат да се употребяват парковете. Преценихме, че този риск е обмислен и няма да натоварим лечебните заведения. Ако рестриктивните мерки не се съблюдават, ще ги затворим още веднъж ", изясни министър председателят Бойко Борисов и прикани жителите да съблюдават всички ограничаващи ограничения.
"Има систематизиране на екипи в парковете. В днешния ден ще бъде тренирана организацията ", обявиха от Столична община. От там оповестиха, че с изключение на чиновници на Министерство на вътрешните работи, в организацията на придвижването в парковете ще се включат чиновници на охранителни компании, доброволци, както и студенти от НСА.
За разходки се отварят парковете Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават възбраните за визитата на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията изрично остават затворени.
"Препоръчително е разходката на едно семейство да бъде не повече от 2 часа. Призовавам жителите за самообладание, в случай че се оправим добре, ще пуснем и по-малките паркове. Няма да се ревизира и точната възраст на децата, само че оптималната е забележима възраст 12 години ", изясни Фандъкова.
"В последните няколко дни имаме формирани досъдебни производства за неспазване карантинните ограничения. Наблюдава се и наклонност за полицейски непокорство. Имаме 3 такива формирани производства ", съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев. Около 1800 акта са формирани от началото на изключителното състояние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР