Отваряш очи. Слънцето още не е изгряло. Сякаш преди малко

...
Отваряш очи. Слънцето още не е изгряло. Сякаш преди малко
Коментари Харесай

Покорете и този връх! Сбъднете вашите и нашите мечти!

Отваряш очи. Слънцето още не е изгряло. Сякаш доскоро си лежащ. Сън не те хвана цяла нощ. Не спираш да мислиш. Не спираш да си представяш всевъзможни сюжет за това, което следва. Взимаш душ, закусваш и влизаш в залата. Виждаш доста усмихнати лица, от затварянето на вратата на хотелската си стая, през коридора, чак до началото на първия от четирите тепиха пред теб, хората те срещат, поздравяват те и ти пожелават триумф.

Тази вечер ти имаш опция да станеш един от незабравимите. Един от труднодостижимите. Тази вечер имаш шанса, опцията да попаднеш вечно в влиятелната компания на редица величия. На тези, които никой, в никакъв случай не не помни.

Тази вечер ще се бориш за международната купа!

 Снимка 385528
Източник:

Последната стъпка. Най-важната. Само ти знаеш какво ти коства всичко това . Само ти, съотборниците ти и твоите треньори, които виждаш по-често от членовете на личното си семейство, са наясно с всички безкрайни тренировки. С всички старания. С целия труд и тези безконечни ограничения. Всички стъпки, през които трябваше да минеш, с цел да стигнеш до тази. Финалната. Най-значимата. Която може в никакъв случай да не забравиш или пък постоянно да помниш. Границата е тънка .

Слушаш доста препоръки . Десетки. В действителността на обществени мрежи и безкрайно другарство към този момент получи поздравления от кого ли не. От редица хора, които даже не познаваш. Както и несъмнено от тези, които постоянно са до теб. Които те поддържат и споделят с теб освен щастливите моменти. Не единствено успехите, само че и всички тези провали и неточности, с които трябваше да живееш досега. С които ще живееш постоянно. Които ще помниш по-ясно даже и от триумфите. Защото точно всяка стъпка настрана по правилния ти път към триумфа те е направила това, което към този момент си. Научила те е да нямаш , преди да свикнеш с другата прекаленост. Което е по-важното. Всеки може да има. Но никой не желае да няма. Да няма поддръжка, да чете обидни квалификации за себе си в медиите, да усеща, че е подценяван, а да знае, че може повече. Много, доста повече! Може да е на върха. И довечера би трябвало да го потвърди!

 Снимка 385533
Източник:

Да се пазиш от напрежение. Да не се натоварваш с упования... Част от препоръките, които чуваш в последните няколко часа. Които в действителност те натоварват два пъти повече.

Напротив! Усети напрежението! Усети натиска. Поддай се на страстите. Говори с всички. Приеми рецензията. Приеми усмивките и пожеланията за триумф.

 Снимка 385530
Източник:

Но когато стъпиш там, на като че ли по-големия от когато и да било тепих, когато чуеш цялата онази аудитория, още веднъж - като че ли в пъти повече от когато и да било - не помни всичко! На този свят сте единствено ти и твоят конкурент. Това е!

Различавай единствено гласа на треньора си . Научил си се да го правиш през годините. Необяснимо за доста елементарни хора, в тези няколко минути това е единственото, което чуваш. Не, нямаш право на неточности. Нито една! Но използвай оптимално всяко трепкане на противника, всеки взор настрана, всяка секунда на неявяване на централизация, всяко пристъпване напред.

 Снимка 385532
Източник:

Атакувай! Спечели! Бъди измежду най-великите! Вземи го този орден! Покори го този връх! Сбъдни фантазиите си! Сбъдни фантазиите ни!

Това е твоят късмет. Втори може и да няма .

 Снимка 385531
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР