Отваряш Facebook – нищо интересно. Дай да хвърлиш едно око

...
Отваряш Facebook – нищо интересно. Дай да хвърлиш едно око
Коментари Харесай

10 неща, които да правим, вместо да губим време в социалните мрежи

Отваряш Фейсбук – нищо забавно. Дай да хвърлиш едно око на Instagram – превърташ 20-ина минути. Затваряш го и отваряш още веднъж Фейсбук. После отново и отново, и отново. Редуваш обществените мрежи още веднъж и отново… и по този начин в продължение на към час или два, в които просто лежиш на дивана и „ цъкаш “. Казваш си: „ Е, така и така няма какво да върша. “

Повярвай ми, има! И то има доста какво да правиш, вместо да си губиш времето, до момента в който „ чоплиш “ в телефона си и разглеждаш „ съвършените “ животи на познати и непознати, който, почтено да си кажем, в една или друга обстановка сме се убедили, че са перфекти само на фотоси и… постове.

Точно там се заражда и един различен проблем – колкото и положителни да си мислим, че сме и колкото и да твърдим, че сме над нещата, има едни моменти, в които виждаме нещо, което ни жегва. И нормално то е – „ тая пък, сякаш не работи, а все по първокласни курорти “, „ тоя пък… каква хубава кола си е купил, аз работя от 8 до 17 и все не съумявам да събера за нещо хубаво “.

Та, дано продължа с някой потребни хрумвания какво в действителност може да се свърши в тези час, два, три, вместо безцелното разглеждане на обществените мрежи – бича на XXI век.

1. Активност

Казваше, че си доста заета персона и нямаш опция за спорт. Повечето домашни тренировки са към 30-ина минути. Има и „ бързи “ такива за 10, 15 минути и прочие. Пробвай една от тях, вместо едно бързо ревизиране на обществените мрежи. Първото ще ти обезпечи хормон на щастието, ще раздвижи кръвта и метаболизма си, а в случай че ти стане табиет, ще те вкара във форма и ще е сигурна предварителна защита против доста болести.

 10 неща, които да вършим вместо да губим време в обществените мрежи

2. Използвай телефона, с цел да търсиш информация

Баба ми беше дамата, която знаеше всичко. Или най-малко това беше тя в детските ми очи. Работила като правист, имаше големи библиотеки във всяка стая и съм се замисляла по какъв начин преди технологиите, в случай че някой желае да се запознае с дадена тематика – готвене, развъждане на растения, заболяване и така нататък, в случай че е желал достоверна, сигурна информация, е трябвало да отиде да си купи книга, да я изчете и чак тогава да се усети запознат… Така, улеснени в днешно време, просто отваряме търсачката и намираме нужното. Толкова способи да повишим общата си просвета във всевъзможни аспекти, само че просто не го вършим.

3. Прочети книга

Да, това е най-клишираното нещо, което може да се каже, само че в действителност, прочети книга! Отдели тези 40-50 минути не за обществените мрежи, а за книгата, която доста постоянно ни отваря нови мирогледи и ни зарежда с хрумвания, позитивни страсти и обогатява речника ни.

 10 неща, които да вършим вместо да губим време в обществените мрежи

4. Изчисти или реставрирай

Погрижи се за това кътче у дома, което все отлагаш. Ако не е огромно по размер, имаш опция даже да го приключиш в границите на час, а след това ще му се радваш дълго време. Същото се отнася и до някоя остаряла мебел, дреха, обувки или… каквото се сетиш. Почисти главно или небрежно – хубавата, спретната къща постоянно оставя положително усещане, а даже и в персонален проект – кара те да се чувстваш по-подреден, проведен и събран.

5. Погрижи се за себе си

Направи нещо за себе си – от масаж или стречинг, до това да си направиш вода с лимон, да си пуснеш хубава музика и да релаксираш, без технологии в ръцете, несъмнено.

6. Запиши се на курс

Подобри британския си или научи нов език. Усъвършенствай кулинарните си умения или увеличи знанията си във финансовата сфера. Научи се да се гримираш или да фризираш косата си сама, в случай че си жена, или запиши някой курс за възстановяване на уменията за работа с Exel или графичен дизайн при господата. Всички тези уроци са налични под формата на интернет клипове, курсове, аудио записи или книги. Просто започни с това, което постоянно си мислел за „ фикс концепция “.

7. Чуй и виж този, за който все не ти остава време

Винаги има някой непосредствен, родственик, отдалечен другар, който все отлагаш да чуеш, тъй като нямаш време, предпочитание, тематика или си прекомерно изтощен. В същото време имаш 30 минути да му пишеш и му обясняваш по какъв начин ще му звъннеш при първа опция. Е, да, само че този някой може би желае да те чуе или да се види с теб. Предложи една бърза 30 минутна разходка в парка с кучето или децата. Може би с този някой ще намериш доста повече общи тематики, мотиви за диалог и обмяна на хрумвания, в сравнение с си мислиш.

8. Разчисти дрешника си

Вечният безпорядък и безконечното „ нямам място “. Прекомерната консумация на артикули и услуги е главен проблем в наши дни. Купуваме без да мислим и постоянно нещата, които сме купили, просто си седят в шкафа. Отделете малко време за тях. Имате няколко варианти – да съберете ненужното и да опитате да го продадете; да го опаковате уместно и да го пуснете в контейнерите за събиране на текстил (защото е огромен замърсител на околната среда, само че това е друга тема) или да зарадвате някой другар с тях. Много постоянно имате „ почитатели “ измежду приятелите си, навръх тази блузка или панталон, които към този момент не харесвате.

9. Благотворителност

Понякога тя може да е извънредно бърза – в границите на час. Сервиране на топъл обяд, градско градинарство, разнасяне на артикули от първа нужда, разхождане на кученце в подслон, даряване на кръв… Възможностите са доста. А какво по-хубаво от възприятието, че сте помогнали по някакъв метод на човек, че сте създали 1 час от живота на куче по-добър или сте съумели да засадите едно растение повече. При тези мероприятия даже можете да захвърлите телефона и да се насладите на добрината, която вършиме.

 10 неща, които да вършим вместо да губим време в обществените мрежи

10. Насладете се на дребните неща

Колко пъти сте лягали с телефон в ръка, а до вас е лежал обичаният човек, вашата половинка? Колко пъти на фамилно събиране сте казвали „ чакай, единствено да отговоря тук на един другар “, до момента в който родителите ви желаят да им обърнете внимание? Колко пъти детето ви е желало да ви покаже нещо, да ви включи в детските си игри, а вие сте казвали „ не в този момент “, четейки надъхано някоя клевета за родна звезда, излязла на стената ви във Фейсбук? А какъв брой пъти сте били на открито с другари и сте снимали всяка наздравица и всяка ария, вместо да ги изтанцувате или да усетите удоволствието от дружното „ наздраве “?

Изживейте живота си и ценете всеки миг и всеки човек в него. Утре може и да ни няма, по тази причина, колкото и клиширано да звучи – живейте!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР