Отварянето на офертите в конкурса за концесията на летище София

...
Отварянето на офертите в конкурса за концесията на летище София
Коментари Харесай

Офертите за концесията на летище „София“ ще се гледат не по-малко от месец

Отварянето на офертите в състезанието за концесията на летище София ще отнеме най-малко месец. Конкретен период към комисията за решение не е подложен.

Това е комплициран развой, защото избираме сътрудник за дълъг интервал от време. Само заявките на книжен притежател са сред 300 и 600 страници на единия претендент. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков след близо 5 –часово намерено съвещание, на което бяха прочетени в обобщение капиталовите оферти на петте позволени интернационалните консорциума, съобщи БГНЕС.

„ Оттук нататък следва съгласно мен не лек, само че виновен развой по оценяването на предложенията. Знаете, че оценката е сложна. В момента имаме изясненост в съставените елементи, които образуват 55% от общата оценка в класирането “, означи министърът.

Желязков предизвести, че не трябва да се бърза с изводите след днешното намерено съвещание. Съществено значение ще имат и останалите 45% от оценката като оферти за развиването на летището и бизнес модел.

„ Ще продължим да разчитаме на нашите консултанти, според подписания контракт със Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване. Ще използваме всички средства, с цел да реализираме една вярна и правилна оценка на офертите “.

Министърът изрази удовлетворение от допускането на всички претенденти. „ Радваме се, че се получава конкурентно съревнование. Самите оферти, по метода на структуриране демонстрират съществено отношение за развиването на летището “.

След като бъдат отворени всички предложения, комисия ще систематизира информацията и ще я разгласява на уеб страницата на транспортното министерство в особено основания раздел Концесии.

Отварянето на офертите за летище София се прави за първи път по изискванията на новия Закон за концесиите. Според регламента всички заявки се четат обществено, а самото съвещание се предава онлайн. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР