Отвъд капризите на времето, расте броят на страните, които налагат

...
Отвъд капризите на времето, расте броят на страните, които налагат
Коментари Харесай

Опашка от желаещи да почиват в Гърция се изви на Кулата

 Отвъд капризите на времето, пораства броят на страните, които постановат ограничавания за пътешестване. От тази седмица Чехия желае проби за ковид за наши сезонни служащи. Дания позволява българи на своя територия, единствено в случай че имат адресна регистрация там, трудов контракт или документ, удостоверяващ бизнес пътешестване.

В Италия от през днешния ден се постанова наложителна карантина на хората, които са посетили България и Румъния през последните 14 дни. Във Финландия влизането е единствено с " основателна причина ". В Австрия наложителна домашна карантина, без значение от негативен PCR-тест. Такъв към този момент се изисква и за влизащите в Германия. За идващите 14 дни в южната част на прилежаща Румъния достъпът е неразрешен без уважителна причина. А Гърция стегна още повече ограниченията по сухопътните си граници.

Отказа ли това българските, румънските, сръбските туристи да почиват на гръцкото море? 

В момента на граничен пункт " Кулата " има колона, дълга малко над 1 километър, ситуацията е спокойна.

Затварянето на пунктовете " Илинден ", " Капитан Петко челник " и " Маказа " ускори трафика през границата край Петрич. Няма проблеми при прекосяването. Няма и опашки от товарни коли. Всички чакащи са тръгнали на море. Пътуващите изчакват към час и половина, с цел да преминат през " Кулата ".

Както към този момент ви информирахме гръцките управляващи изискват негативен PCR тест и QR код за влизане в страната. Избирателно се вършат и проби на пътуващите през пунктове въз основата на кода.

Три от пунктовете на българо-гръцката граница работят. Затворени са единствено " Илинден - Ексохи " и този край Ивайловград. Това изясни в " Събуди се " проф. Йоаким Каламарис. 

" Нашите другари от България постоянно са добре пристигнали. Ние не мислим, че те са разнообразни от нас, с цел да бъдат повече или по-малко инфектирани. И не считаме, че политиците ни са разкрили единствената формула в света, която да защищава Гърция от  спомагателни проблеми с ковид ", разяснява проф. Каламарис.

Той предложи да се одобряват настояванията на 22-ма кметове на обитаеми места в Северна Гърция за отваряне на всички пунктове. Каламарис е на мнение, че проби за ковид би трябвало да се вършат единствено на хора със признаци, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР