Оттук нататък трябва да се види как новото правителство ще

...
Оттук нататък трябва да се види как новото правителство ще
Коментари Харесай

Харалан Александров очаква скоро коалицията да си прехвърля горещия картоф на отговорността

Оттук нататък би трябвало да се види по какъв начин новото държавно управление ще влезе в ръководството си през 2022 година Опитват се да вземат решение рецесиите в придвижване, в бързина и в комплицираната четворна коалиция се завъртя колелото и стартира да работи. такава оценка на отиващата си 2021 година в политически проект направи политологът Валерия Велева пред БТВ. 

Според нея Румен Радев няма какво да направи - няма никакви механизми с изключение на да изслуша представителите на бизнеса в обстановката с рецесията с цените на тока. Бизнесът би трябвало да се срещне не с президента, а с изпълнителната власт. Румен Радев би трябвало да свика КСНС, само че не ги привиква. Тук е въпросът за какво не го привиква. Има рискове КСНС да бъде изпразнен от наличие, а да се прави безсмислени срещи, сподели Велева. 

Тя недоумява от оферти от бизнеса Консултативен съвет по енергетика, в случай, че какво биха правили Министерство на енергетиката и Министерски съвет. Едва ли Кирил Петков е доста удовлетворен от ходовете на президента, счита Валерия Велева. 
Новите ръководещи са като дребни прасенца, да ги оставим да се поугоят
„ Младите политици са като дребните прасенца, които скоро ще квикнат за финален път и ще се трансфорат в коледни гозби. Дайте да им...
Прочети повече
Според нея борбата сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи ще продължи през 2022 година, само че мъчно ще бъде реализирана задачата основният прокурор Иван Гешев да бъде свален от власт. 

Валерия Велева разяснява и здравната рецесия, като означи, че има доста отговорни, само че това, което си е сложило за цел новата власт да бъдат имунизирани половината пенсионери, са неуместни числа. Важното е, че е направена такава стъпка, похвали Велева решенията на държавното управление на Кирил Петков. 

Антропологът Харалан Александров дефинира водещата характерност на целялата година като загуба на човешки живот, приходи и работа. Загубихме мощен водач в лицето на Борисов и се обзаведохме от китка от слаби водачи. Първо да се хванем на хорото и след това да се учим на ръченица, само че стартират да хващат стъпката. В държавното управление има опитни хороводци и самоуверено води до решения да спасим бедните и страдащите от ударите на пазара, охарактеризира Александров новото държавно управление.

Според Харалан Александров въпрос на време е на кого да се хвърли горещият картоф - на кого да се хвърли виновността и Борисов няма да пропусне опцията да каже, че новото ръководство е основано от Румен Радев. Скоро спорът ще се придвижи в обединението за това кой да понесе отговорност от неуспехите. Битката не е кой да се прибере облагите, а кой да понесе отговорност от рецесиите и неуспехите, акцентира Александров. 
Харалан Александров: Преговорите ще бъдат сложни, тъй като ще договарят победител с победени
Преговорите ще са сложни, тъй като ще договарят победител с победени. Така общественият антрополог Харалан Александров разяснява иден...
Прочети повече
Според обществения антрополог анархистичният протест против имунизациите е извратен прочит на свободата. Това е следващата стъпка в дълбокия развой на антисоциалното държание, сподели Александров по отношение на решението на държавното управление да форсира имунизацията. 

Красен Станчев от Института за пазарна стопанска система съобщи, че събитието на годината е мораториумът върху цената на тока, парното и водата. Годината е много занимателна, а  от политическа позиция имаше два Народното събрание, в които всеки беше съпротива на всеки, а в този момент има единогласие по избавяне на народа, сподели Станчев.

По думите му мораториумът върху цените е цялостен парадокс. Президентът Румен Радев се държи като да дава поръчения, без да носи отговорност за нищо. Това, което е изключително и наподобява на Казахстан, Русия и Беларус бизнесът става запазен по отношение на новите деятели в българската политика. 

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР