Оттук нататък е важно да бъде реформирана институцията прокуратура. Това

...
Оттук нататък е важно да бъде реформирана институцията прокуратура. Това
Коментари Харесай

Ген. Атанасов след края на Гешев: Да се отнемат кадровите правомощия на главния прокурор

Оттук нататък е значимо да бъде реформирана институцията прокуратура. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов, който разяснява издадения от президента декрет за освобождение на Иван Гешев от поста на основен прокурор.

„ Би трябвало да се разиска дали би трябвало да съществува такава фигура въобще. Тук казусът, съгласно мен, опира до Велико националното заседание “, уточни Атанасов, представен от Българска телеграфна агенция. Според него би трябвало да бъдат отнети и кадровите пълномощия на основния прокурор, с цел да може израстването в кариерата на държавните обвинители да не зависи от него.

„ Иван Гешев беше отхвърлен от поста на основен прокурор, само че не за това, за което трябваше да бъде отхвърлен. Той трябваше да бъде отхвърлен поради делата „ на трупчета “, поради особеното използване на закона. Тези, които го освободиха, са тези, които го избраха “, сподели Атанасов за решението на кадровия орган на правосъдната власт.

„ Този Висш правосъден съвет би трябвало да дефинира някой за краткотрайно изпълняващ тази функционалност. Ние тук би трябвало да предприемем дейности, с цел да изберем нов Висш правосъден съвет, с цел да може той да избере новия основен прокурор, в случай че има подобен “, добави още Атанас Атанасов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР