Отцепници от ДПС подготвят обща алтернатива на партията-майка, от която

...
Отцепници от ДПС подготвят обща алтернатива на партията-майка, от която
Коментари Харесай

Отцепници готвят алтернатива на ДПС

Отцепници от Движение за права и свободи приготвят обща опция на партията-майка, от която са произлезли. Три часа е траяла сбирката на основателите за нов политически план в пловдивски хотел по информация на 24rodopi.com. Следващото събиране щяло да бъде след 2 седмици в София, като тогава за първи път ще има публични изказвания пред медиите.

Бивши заместници на Ахмед Доган от разнообразни интервали, някогашни депутати на Движение за права и свободи, някогашни и сегашни кметове, членове на управленията на ДОСТ, на Народна партия „ Свобода и достолепие “ и на Национално Движение за права и свободи са се събрали в Пловдив на първата колекция за основаване на нова политическа групировка.

Партия ДОСТ била представлявана от Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Ахмед Юсеин и Зюрфеттин Хаджъоглу, който е и ръководител на изселническа организация в Турция. Председателят на НПСД Орхан Исмаилов пристигнал със собствен екип, както и основателят на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир.

Своето виждане за бъдещата групировка изразил емблематичният някогашен депесар Ахмед Башев. В сбирката взел участие и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, както и ръководителят на тамошния Общински съвет. На поканата са откликнали и предприемачи и общественици.

На този стадий единствено някогашната „ дясна ръка “ на Ахмед Доган - Касим Дал, е срещу обединяване във формат - ДОСТ, НПСД и НДПС плюс нови лица.

Очакваният на сбирката регионален шеф на Разград Гюнай Хюсмен през вчерашния ден сутринта потеглил за Пловдив, само че не се присъединил в събранието. Бившият аграрни министър Мехмед Дикме също стигнал до Пловдив, само че не участвал в залата.

На второто събиране в София следва основаване на Гражданско съдружие, което да бъде подкрепено от трите партии при съставяне на районни екипи, а на по-късен стадий да се сътвори и нова политическа групировка.

Междувременно хората на Касим Дал са основали „ Преговорен екип “, който „ да влезе в контакт с всички демократично мислещи български жители, които по един или различен метод са взели участие или са били съпричастни с задачите на обединението сред НПСД и ДОСТ през 2017 година “. Целта на екипа е консолидиране на опозиционно настроените на Движение за права и свободи групи и обособени хора, настояват от екипа на Касим Дал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР