Отцепничката от Възраждане Елена Гунчева определи досегашното управление като катастрофално,

...
Отцепничката от Възраждане Елена Гунчева определи досегашното управление като катастрофално,
Коментари Харесай

Гунчева се чуди да подкрепи ли кабинет `Василев`, досега ПП управлявали катастрофално, но... -

Отцепничката от " Възраждане " Елена Гунчева дефинира досегашното ръководство като " пагубно ", само че не разясни дали ще поддържа държавно управление с Асен Василев отпред. Гунчева твърди, че няма упоритости да измести Костадин Костадинов от лидерското място на досегашната ѝ партия.

Малко откакто Гунчева разгласи, че напуща " Възраждане " и разкритикува досегашния си водач, във Facebook се провежда протестна проява с искане тя да размени Костадинов като водач на " Възраждане ". Организаторите подхождат с подигравка към събитието, само че все пак. Демонстрацията ще се организира през днешния ден от 19 часа пред Народното събрание. Днес пред БНР Елена Гунчева съобщи, че намира събитието за откровена насмешка и цялостен парадокс:

" Не знам кой си е направил такава нелепа смешка с мен, с партията. Смятам, че е задоволително ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам безусловно никакви стремежи да заема какъвто и да било пост в нея. " Възраждане " си имат водач - да им е жив и здрав. Нямам никакво желание да го променям или изобщо да взема някакво отношение по водачеството в тази партия ".

Елена Гунчева по този начин и не обясни дали ще поддържа нов кабинет с министър председател Асен Василев. Тя чака да види какъв състав и конструкция на Министерски съвет ще се предложи:

" Както знаете, аз съм в болнични… Да, свързаха се с мен, само че не съм споделила, че ще поддържа държавното управление. Въпросът е, че сега нещата са такива, че би трябвало да се избира доста деликатно. Може по-късно да влезем в една серпантина от избори, може ГЕРБ да се върнат на власт. Не знам до каква степен " Продължаваме промяната " въобще са склонни да трансформират нещо в досегашното ръководство, което най-малко съгласно мен беше пагубно. "

Гунчева разясни, че наличието ѝ в пленарната зала в деня на вота ще зависи от положението ѝ, защото сега има компликации с напредването. Според нея изгонването на съветските дипломати и техните фамилии е срамна постъпка:

" Това беше пагубна неточност – и в дипломацията, и във външната политика, която ще окаже дълготраен резултат върху двустранните ни връзки, както и върху чисто стопански последствия за България. Мисля, че цялата истина за това кой е позволил и по какъв начин се е случило това би трябвало да бъде разкрита. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР