Отцепилият се от Грузия регион Южна Осетия ще проведе референдум

...
Отцепилият се от Грузия регион Южна Осетия ще проведе референдум
Коментари Харесай

Южна Осетия се готви да се присъедини към Русия

Отцепилият се от Грузия район Южна Осетия ще организира референдум за присъединение към Русия, съобщи БГНЕС.

Лидерът на отделилия се от Грузия район дефинира 17 юли за дата за осъществяване на референдум за присъединение към Русия.



„ Анатолий Бибилов подписа декрет за осъществяване на референдум в Република Южна Осетия “, се споделя в известие на пресслужбата на Бибилов. В известието се цитира „ историческия блян “ на народа му да се причисли към Русия.

Съобщението идва на 79-ия ден от военната инвазия на Русия в Украйна, с хиляди убити и повече от шест милиона души, напуснали домовете си.

Сепаратистките райони на Украйна Донецк и Луганск също желаеха присъединение към Русия.



Пълномащабната война против Украйна бе наказана от Грузия. Страната назова "неприемливи " проектите на Южна Осетия да организира референдум за присъединение към Русия.

През август 2008 година Русия предприе нахлуване против Грузия, която се бореше с проруските милиции в Южна Осетия, откакто те обстрелваха грузински села.

Боевете завършиха пет дни по-късно с помирение, реализирано с посредничеството на Европейския съюз, само че с цената на животите на 700 жертви и разселването на десетки хиляди етнически грузинци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР