„Оттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение,

„Оттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение, ...

Фандъкова: Оставката на Симеонов е добро решение. Утре в София са заявени 4 протеста.


„Оттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение, което да позволи да продължи работата по законодателството за децата с увреждания, защото това е най-важното. Майките, всички близки очакват час по-скоро да се приемат промените в законите, така че да позволят и грижата за децата, и техният живот да бъдат облекчени. Вече има заложени средства в бюджета, така че наистина мисля, че нямаше смисъл всичко това да се забавя”. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е зам.-председател на партия ГЕРБ, в студиото на „Събуди се” по Нова тв.

На въпрос дали оставката на вицепремиера е закъсняла, Фандъкова отговори: „Нагнети се напрежение, разбира се, по-рано трябваше да се получи извинението - вероятно това щеше да даде повече спокойствие, както на участниците в процеса, така също на законодателите. Всички, които участваха, мисля, че бяха засегнати”.

Фандъкова каза още, че големият въпрос е за средата, приемането на хората с увреждания, интеграцията на тези деца в детските градини и училищата и „тук ролята на медиите е голяма, защото ние трябва да се научим да живеем заедно с взаимно уважение и помощ към хората, които имат нужда”.

Във връзка с очакването оставката на Валери Симеонов да тушира общественото и политическото напрежение кметът заяви, че се надява да се успокои ситуацията, но не трябва да забравяме, че ситуацията е предизборна.

"Доста политически сили се възползват от всяко недоволство и напрежение. Лично моето разбиране винаги е било, че политиците, независимо на каква позиция са в дадения момент, трябва да търсят решения, а не да се състезават по говорене”, каза Фандъкова.

Столичният кмет предупреди, че за неделя в София са заявени 4 протеста, включително за хора, които са заявили, че ще дойдат от провинцията с автомобили.

„Да, разбира се, че всеки има право да изрази своята позиция, но нека не забравяме, че всичко това затруднява и движението в града и трябва някак си да намерим баланса за това”, каза Йорданка Фандъкова.

Източник: skandal.bg