Оттеглянето на руските миротворци от Приднестровието ще означава война в

...
Оттеглянето на руските миротворци от Приднестровието ще означава война в
Коментари Харесай

Оттеглянето на Русия ще значи война

Оттеглянето на съветските миротворци от Приднестровието ще значи война в района. Това съобщи президентът на Приднестровската молдовска република Вадим Красноселски, представен от „ Известия “.

Той приказва пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации. По негово мнение военните в Русия са единствената гаранция за мир в района.

В продължение на години държавното управление в Молдова се пробва да уреди изтеглянето на съветските миротворци от крайбрежията на Днестър. През последните години държавното управление има поддръжката на Украйна. Украинските управляващи оповестиха, че са подготвени да уредят кулоар за изтеглянето на военните.

„ Мирът в нашия район е обезпечен най-много от мироопазващите сили. Най-сериозна роля в това имат представителите на Русия. Според молдовската конституция тези земи се смятат за окупирани. Така, че там постоянно могат да употребяват военна мощ против нас. Ние не можем да се договаряме по тази тематика. Не можете да взимате такива решения без да се допитата до приднестровския народ. Ако желаете отдръпването на мироопазващите сили, то значи вие желаете война, а това не може да бъде признато “, съобщи Красноселски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР