Оттеглянето на Меркел било от полза единствено за РусияЦелият свят

...
Оттеглянето на Меркел било от полза единствено за РусияЦелият свят
Коментари Харесай

Оттеглянето на Меркел било от полза единствено за Русия

Оттеглянето на Меркел било от изгода само за Русия
Целият свят посрещнал с паника новината, че канцлерът на Германия Ангела Меркел скоро ще напусне политиката. Единствено в Русия се радвали на това, написа за вестник Der Tagesspiegel немският публицист Кристоф декор Маршал.

Според него Меркел се радва на голяма известност в целия свят и поради нея Германия е възприемана като благонадежден сътрудник при регулирането на разнообразни спорове.

Краят на политическата кариера на канцлера се посреща не с възприятие на облекчение, а с безпокойствие, отбелязва създателят. Меркел умее да сдобрява и умерено да поддържа връзка с разбеснели се политици и по този метод да спомага за разрешаване на най-различни европейски рецесии.

Според декор Маршал само в Русия са удовлетворени от отдръпването на немския канцлер, защото точно Меркел обединяваше цяла Европа по въпроса за антируските наказания. Тя въплъщава Минските договорености.

БГНЕС напомня, че Меркел е закрепостен канцлер на Федералната република от 2005 година. В понеделник тя разгласи, че няма да се кандидатира още веднъж за поста, след приключването на сегашния ѝ мандат през 2021 година. Тя не има намерение да се кандидатира за народен представител, а на конгреса през декември на нейния Християндемократически съюз няма да се състезава за лидерския пост. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР