Оттеглянето на кандидатурата ми за гуверньор на БНБ беше правилният

...
Оттеглянето на кандидатурата ми за гуверньор на БНБ беше правилният
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Оттеглянето на кандидатурата ми беше правилният ход

" Оттеглянето на кандидатурата ми за гуверньор на Българска народна банка беше верният ход. " Това съобщи в студиото на БТВ ръководителят на Политическа партия Андрей Гюров. " В Продължаваме промяната " дадохме ясна поръчка към нашите гласоподаватели. Знаехме че това е значима и виновна позиция. Получи се сериозна борба, която докара до разединение в обединението. Желанието ни беше да има единна кандидатура, само че не бяхме подкрепени в зала. ", съобщи националният представител.

По думите му в този момент всички е в ръцете на Има Такъв Народ. Коалиционните сътрудници обаче няма да поддържат кандидатурата на Любомир Каримаснки, сподели Гюров.

Председателят на Политическа партия съобщи, че е водил диалози с премиера Кирил Петков. В резултат на това са стигнали до извода, че отдръпването на кандидатурата му за началник на Българска народна банка е верния ход. " Ние не държим на постове. Поставяме преди всичко националния интерес. Стабилността на обединението е по-важна от един пост. ", добави депутатът.

Според Гюров, Любомир Каримански не е подобаващ за Българска народна банка. Той уточни, че терзанието произлиза от обстоятелството, че той идва от българския банков бранш, а на това не се гледа с положителни очи. Като различен проблем Гюров посочи концепцията му за развиването на Българска народна банка. Трябва нов претендент, който поддържа целите, заложени в концепцията на Политическа партия , добави Гюров.

Андрей Гюров разяснява и вчерашното изявление на Тошко Йорданов, че Политическа партия. По думите му в сичките акции и полемиките са извършени намерено пред обществото. Няма никакви сделки и покупко-продажби на мрачно, няма политически рекет.

Гюров дефинира като неприятен знак нежеланието на Има Такъв Народ да отдръпна кандидатурата на Каримански . Коалиционните сътрудници бяха ясни, че няма да го поддържат, само че той може да получи поддръжката на опозицията. По думите на Гюров това би бил знак за заформянето на нова коалиция.
 Андрей Гюров отдръпва кандидатурата си за Българска народна банка
Андрей Гюров отдръпва кандидатурата си за Българска народна банка

Политическа партия няма да поддържат претендента на ИТН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР