Оттеглянето на Анди Мъри от тениса дълго време ще бъде

...
Оттеглянето на Анди Мъри от тениса дълго време ще бъде
Коментари Харесай

Роджър Федерер: Анди Мъри ще липсва на всички ни

Оттеглянето на Анди Мъри от тениса дълго време ще бъде водеща вест в света на аристократичния спорт. Знаменитият шотландец разгласи, че поради мощните болки в бедрото, които изпитва, Australian Open може да е последният му шампионат, въпреки че се надява да стигне до Уимбълдън. Решението на му накара всички да си дадат ясна сметка какъв брой значим е бил той за тениса през последните години.

The tribute video to Andy Murray that was showed in the big screens ft. Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic and other top players from both #ATPTour and #WTATour.

Prepare yourself before pressing play...pic.twitter.com/umJt9gbhr9
— Gaspar Ribeiro Lança (@gasparlanca) January 14, 2019
Ето какво показа по тематиката Роджър Федерер в изявление за Евроспорт:

- Роджър, Анди Мъри е първият от така наречен „ Голяма четворка “, който ще се сбогува с тениса. Това по какъв начин те кара да се чувстваш?

- Това безспорно оказва голямо въздействие върху метода, по който всички се усещаме по отношение на Анди. Винаги е тъжно, когато някой се отдръпва, само че когато е някой толкоз значим състезател, какъвто безспорно е той, резултатът е неведнъж по-голям. Ясно е, че всички ще стигнем до такава степен в избран миг, само че е неприятно, когато един толкоз огромен първенец като него би трябвало да се раздели с това, което обича. Той е необикновен войник и се опита да възвърне върховата си форма макар сериозната травма и голямата болежка, която изпитваше, само че за жалост не се получи. От друга страна всички се радваме, че той съумя да вземе решението да се отдръпна по заслужен метод и по този начин да запази загатна за всички страхотни неща, които е постигнал. Желая му всичко най-хубаво отсега нататък и се надявам, че кариерата му ще завърши там, където той желае – на Уимбълдън. Не знам дали Australian Open ще бъде последният му шампионат, само че даже да е по този начин, той ще може да поглежда обратно и да се усеща горделив от себе си.

- Как ще се промени ситуацията в тура персонално за теб след отдръпването на Мъри?

- Анди е доста известен в съблекалнята и всички се схващат добре с него. Освен че беше доста надарен състезател той беше същински образец за дисциплинираност и професионализъм. Мисля, че поради пословичната си упорита работа той по този начин и не получи заслуженото самопризнание за естествения си гений, което съгласно мен не е заслужено. Въпреки това обаче неговата кариера е невероятна. Освен, че е член на „ Залата на славата “, той получи и рицарско звание – нещо, с което малко спортисти могат да се похвалят. Той е страховит човек и несъмнено ще липсва на всички ни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР