Оттеглилият се преди дни от футбола защитник на Барселона Жерард

...
Оттеглилият се преди дни от футбола защитник на Барселона Жерард
Коментари Харесай

Пике: Всяка сутрин се будех и си казвах, че съм привилегирован в Барса

Оттеглилият се преди дни от футбола бранител на Барселона Жерард Пике приказва пред известния в Испания стриймър Ибай Янос, като една от тематиките беше точно неговото отричане. 35-годишният състезател обясни за какво приключи кариерата си още през ноември и призна, че е щял да го направи и по-рано през сезона.

“Има доста аргументи, за които човек си мисли в течение на сезона. Всичко стартира с една моя среща с Чави, в която той ми сподели, че ще ми бъде мъчно. Аз обаче желаех да се опитвам, тъй като предишният ми сезон беше добър.

Въпреки това чувствата ми от началото на акцията не бяха най-хубавите и видях, че паузата е добра опция, с цел да взема решение.

Винаги съм казвал, че когато не се усещам потребен, ще спра. Фактът, че имаше травми на моята позиция, отсрочи това, тъй като щях да се отдръпва още по-рано. Не играх против Елче и Валядолид и по тази причина не се усещах на мястото си. Не ми беше удобно. Бях на косъм след един от тези мачове да вляза в съблекалнята и да кажа: “Край! ” Не поради болки.

Аз се поверявам на чувствата ми, а не се усещах на мястото си. В последна сметка не го направих. Започнаха да идват травмите и взех решение, че не можех да оставя тима в подобен миг. Затова си сложих паузата за Мондиала като краен период.

Сутринта на гостуването ни в Пилзен оповестих на Жоан Лапорта, че се отдръпвам. Преди си мислех, че ще бъда печален, когато се откажа, само че в действителност съм щастлив. Поглеждам обратно и виждам, че бях благополучен и фаворизиран. Не можех да желая освен това. Преживях това да представям клуба на моя живот, печелейки доста титли, и си прекарах супер. Надявам се, че ще продължа да пребивавам по този метод. Аз имах опцията да бъда фаворизиран. Всяка заран се събуждам и си споделям, че съм фаворизиран. Има хора, които живеят много зле. Някои гледат съседа си и се нервират, че той има повече. Разбира се, че ме е гняв, когато Мадрид печелят, само че аз пребивавам щастливо.

Никога не съм обмислял да напусна, тъй като моят тим беше Барса. Ако още на 28 години ми бяха споделили, че Барса няма да ми удължи контракта, нямаше да отида на никое място другаде и щях да се отдръпва. Веднъж към този момент си бях тръгнал, когато отидох в Манчестър Юнайтед и Сарагоса.

Когато се завърнах от Юнайтед на 21 години, Ювентус ми оферираше повече, само че аз избрах Барселона. Тогава си споделих: “Колкото и да продължи, когато пристигна времето за край, всичко ще завърши. ”

На 17 години Юнайтед ми даваше доста повече, а аз споделих на Барса: “Бих останал даже за 1/3 от тази сума ”. Но се почувствах подценен от клуба и по тази причина си потеглих. Никога, в никакъв случай, в никакъв случай няма да кажа, че не бих играл в Андора (неговия клуб в Ла Лига 2 - б.р.), тъй като в никакъв случай не споделям “никога ”. Но ще кажа, че на 99% няма да отида там ”, показа Пике.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР