Оттеглилият се папа Бенедикт Шестнайсети не присъства физически на заупокойната

...
Оттеглилият се папа Бенедикт Шестнайсети не присъства физически на заупокойната
Коментари Харесай

Бившият папа Бенедикт Шестнайсети взе участие в погребението на брат си чрез интернет

Оттеглилият с е папа Бенедикт Шестнайсети не участва физически на заупокойната служб а, състояла се в катедралата на град Регенсбург в Германия, за по-големия си брат Георг. Вместо това той я наблюдава по интернет, съобщи ДПА. Агенцията цитира свещеник Рудолф Фодерхолцер.

Георг Рацингер умря на 96-годишна възраст на 30 юни. В края на юни 93-годишният отдръпнал се папа, чието рождено име е Йозеф Рацингер, направи изненадващо посещаване в родната си Германия, с цел да се види с болния си брат, с който е бил доста непосредствен.

Заупокойната работа се състоя в катедралата в Регенсбург, където Георг Рацингер, също католически духовник, от 1964 до 1994 година е бил диригент на известния момчешки хор " Регенсбургер Домшпацен ". Броят на присъстващите на погребението е бил стеснен поради коронавирусната пандемия. Сред тях са били персоналният секретар на Бенедикт Георг Генсвайн и кардинал Райнхард Маркс, архиепископът на Фрайзинг и Мюнхен.

— AP Europe (@AP_Europe)

Миналата седмица папа Франциск изпрати писмо на своя предходник, в което му изрази съболезнованията си и съобщи, че се моли за него и неговия починал брат.

— Catholic Arena (@CatholicArena)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР