Оттеглилият се директор на НДК Мирослав Боршош разпространи преди минути

...
Оттеглилият се директор на НДК Мирослав Боршош разпространи преди минути
Коментари Харесай

Боршош отказа да се яви пред депутатите от комисията за НДК

Оттеглилият се шеф на НДК Мирослав Боршош популяризира преди минути на профила си във Facebook изказване, в което изяснява за какво през днешния ден няма да се яви през днешния ден пред депутатите от Временната комисия за разходването на средства, предоставени на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Ето какво написа Мирослав Боршош:

"Днес трябваше да взема присъединяване в съвещанието на Временната комисия в Народно събрание, свикана за определяне на обстоятелства и условия за разходване на средства, показани целево на НДК за подготовката за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, пред която реших да не се явя заради следните обстоятелства:

- Заседанието трябваше да се състои на следващия ден, само че беше преместено за през днешния ден, с цел да може отчетът от работата на комисията да бъде подготвен на идващия ден - 25.07 вторник - което е невероятно и несериозно поради размера от информация и документи;

- Някои от членовете на комисията си разрешиха преднамерени и крайни изявления доста преди аз да бъда изслушан в комисията;

- Комисията стартира своята работа на 6 юли, организира единствено четири съвещания в границите на 21 дни по проблем и условия, изискващи разглеждането на голям размер документи и запознаването с голям брой обстоятелства и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива къси периоди и в изискванията на медиен напън, не могат да бъдат безпристрастни и справедливи.

В този смисъл, имам основателни подозрения по отношение на добросъвестната работа и изводи на комисията, както и по отношение на непредубедеността на някои от нейните членове. В интервала, в който комисията заседаваше, настъпиха основни промени в събитията -прокуратурата повдигна обвиняване. Всички обстоятелства и изказвания към този момент ще се обясняват в съда и по тази причина позволявам, че явяването ми пред комисията може да се употребява и за други цели, а освен за изясняване на истината.

Въпреки това от почитание към българските институции и в частност българския парламент отпущам документално своите причини по разискваните в комисията въпроси. Вярвам, че моето ревю, ведно с прикрепените към него документи, ще бъдат в детайли и независимо прегледани даже и от тези, които към този момент показаха мнението си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР