Оттеглен е достъпът до секретна информация на Хилъри Клинтън по

...
Оттеглен е достъпът до секретна информация на Хилъри Клинтън по
Коментари Харесай

Оттеглен е достъпът до секретна информация на Хилъри Клинтън

Оттеглен е достъпът до секретна информация на Хилъри Клинтън по нейна молба, обявиха от Държавния департамент, представени от TACC.

„По искане на някогашния държавен секретар Клинтън достъпът й до класифицирана информация беше отдръпнат на 30 август 2018 година На 20 септември достъпът до класифицирана информация беше отдръпнат от помощника на Клинтън Шерил Майлс“, се споделя в прессъобщението. Достъпът беше анулиран и на още четирима души, които са работили с Клинтън, само че персоналните им данни са заличени в документа.

Достъпът до класифицирана информация от някогашния държавен секретар беше в центъра на вниманието и провокира величествен скандал преди президентските избори през 2016 година.

По-рано представителят на американския президент Сара Сандърс сподели, че Доналд Тръмп желае да бъде в положение да анулира достъпа до класифицирана информация от чиновниците на някогашните администрации, защото някои някогашни чиновници печелят по него, и употребяват информацията с политическа цел, в това число да подлагат на критика актуалната администрация.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР