Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна.

...
Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна.
Коментари Харесай

Започна отстраняване на пораженията по улиците, нанесени от снега

Отстраняването на провалите по улиците, нанесени от изобилния снеговалеж, стартира. Още в неделя Община Бургас сътвори нужната организация за пускане на ремонтните действия. Експерти от администрацията и представители на поддържащите компании направиха цялостен обход на пътната мрежа и описаха нанесените вреди.
В момента на множеството места се прави краткотрайно запълване на дупките със студена примес. Пристъпването към трайни поправки и полагането на топъл асфалт сега е невероятно поради преваляванията и предприемането на такава стъпка би довело до по-големи разноски. Затова полагането на асфалт ще стане след възстановяване на климатичните условия.
Приоритетно екипите на пътноподдържащите компании ще работят в най-критичните зони. Сред тях е път 1-6, който е част от републиканската мрежа и рехабилитацията му ще се извърши от АПИ.
Сериозни провали има нанесени по бул. "Демокрация ", в сектора от Морската градина до пресечката с ул. "К. Фотинов ". Там асфалтът ще бъде фрезован и ще се постави нова настилка.
Сериозни вреди в резултат на снеготопенето има и по бул. "Захари Стоянов ", от Пътен възел "Юг " към комплекс "Меден рудник ". Силно обиден е и бул. "Иван Вазов ". Ремонтни действия ще се извършат на ул. "Цар Симеон " и в секторите Пътен възел "Запад " - "Долно Езерово " и "Долно Езерово " - "Братово ".
Мащабен и натоварен ремонт ще бъде осъществен на ул. "Струга ". Рехабилитацията на трасето ще продължи от 20 март - 10 април. За обезпечаването на работата ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването.
Към този миг е открито, че ремонтираните неотдавна улици са в положително положение. През март и април следва интензивно възобновяване и на пътната маркировка. По разпореждане на кмета Димитър Николов ще бъдат усъвършенствани ограниченията за сигурност на пешеходните пътеки по основните кръстовища в града. Предвижда се тези места да бъде инсталирано осветяване, чиято функционалност ще е да понижи риска от произшествия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР