"Отстраняването на Нено Димов беше резултат от подготвения вот на

...
"Отстраняването на Нено Димов беше резултат от подготвения вот на
Коментари Харесай

Вигенин: Време е за промяна

"Отстраняването на Нено Димов беше резултат от квалифицирания избор на съмнение. Всички стъпки, които се подхващат сега са в следствие точно на нашето старания да сложим фокуса върху този доста сериозен проблем за страната. ". Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред БТВ и предаването "Тази събота ".

По тематиката с новоизбраният министър на екологията и водите, Вигенин разяснява, че дебатите в Народното събрание са посочили, че той няма да бъде ефикасен: „ Тепърва да се запознаваш със обстановката, когато хората със седмици нямат вода, когато всеки ден се появява нова информация за нелегално импортиран отпадък, когато в редица градове въздухът не е кадърен за дишане е меко казано насмешка “.

Вигенин: Издигането на Емил Димитров за екоминистър е сюрреалистично

„ Това, което ние желаеме е това ръководство да получи заслужения си край, тъй като то не се оправи с промените в нито един бранш, а екологичният бранш безусловно заплашва живота ни. Когато става въпрос за въздуха, за земята, за водата- какъв по-силен мотив едно държавно управление да си отиде “, безапелационен бе Вигенин. Той разясни, че всички, които се афишират като съпротива на това ръководство към този момент имат повече от половината гласове в Народното събрание: „ Когато някой се декларира като съпротива при избор на съмнение, е разумно да гласоподава срещу. Ако гласоподава за или не взе участие в гласуването, тогава има ново болшинство в Народното събрание.

Заместник - ръководителят на Народното събрание даде образец, който сочи че това ръководство от ден на ден понижава своята поддръжка: „ Деница Сачева, която беше за определена за обществен министър в края на предходната година получи 114 гласа за. Новият министър на екологията Емил Димитров получи 111 гласа. Когато министрите ти се избират с такива гласове, очевидно е, че си изгубил и болшинството в Народното събрание “.

Според Вигенин упорството на ръководещите да упорстват, че настоящето ръководство е поръчител за непоклатимост и справяне с проблемите е на вятъра. "Когато приказваме за екология, към този момент половин милион българи или са на воден режим, или нямат вода. Всеки ден софиянци, перничани, русенци не знаят какво дишат. Те виждат, това, което дишат. Всеки вижда боклуците, които се складират в покрайнините на градовете.Този избор концентрира върху един великански проблем за страната и демонстрира, че това държавно управление не е способно да се оправи с промените в нито един бранш ", съобщи той.

„ Тези тежки проблеми са наследството на ГЕРБ. Кризата дава опция да посочим още един път тежките деформации на това ръководство и не очаквайте от нас да си мълчим. Сега е рецесия в този бранш, преди бяха други браншове. Всичко това демонстрира, че това ръководство няма посока и стратегия, и естественият свършек на всичко това е да се даде нов късмет на ново държавно управление. България няма време да чака някой занапред да се поправя. Време е за същинска смяна “, безапелационен бе Вигенин.

"Управлението на страната не може да продължава по този начин. Поради многочислените калинки във властта, в прекалено много случаи решенията се вземат не в полза на жителите, а за да се преразпределят едни средства в разнообразни компании и групи, които по-късно си връщат услугата по избори. Този модел провокира от ден на ден яд у хората. Мисля, че е обикновено на третата година от ръководството да дадем един нов късмет на страната “, приключи Кристиан Вигенин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР