Отстраняването на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Отстраняването на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп в процеса за импийчмънт скочиха на демократите

Отстраняването на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския от поста му би представлявало интервенция в идните избори и би било "много рисков казус ", обявиха юристите на президента на Съединени американски щати в процеса за импийчмънт пред Сената, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По-рано тази седмица представителите на Демократическата партия, които извършват ролята на прокурори, обявиха, че Тръмп би трябвало да бъде отхвърлен от поста си, тъй като е насърчил Украйна да се намеси в изборите в Съединени американски щати, като открие компрометиращи материали, засягащи някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън. Вчера отбраната на президента се опита да обърне този мотив против тях.

Белият дом се надява процесът за импийчмънт на Тръмп в Сената да завърши до края на месеца

"Въпреки приказките за интервенция в изборите, те са тук, с цел да извършат най-сериозната интервенция в избори в американската история и ние не можем да позволим това ", предизвести Пат Сиполини, който управлява отбраната на президента. Той добави, че в случай че сенаторите признаят президента за отговорен и го отстранят от заеманата служба, ще лишат гласоподавателите от правото им да изразят мнението си за Тръмп на президентските избори на 3 ноември.

Разследването на контактите на Тръмп с Украйна не е имало за цел изясняване на истината, а е било политически стимулиран опит за премахване на президента от заеманата служба, съгласно отбраната на Тръмп. Въпреки, че президентът е обвиненият в процеса, юристите му демонстрираха ясно, че считат да показват процедурата за импийчмънт като продължение на следствията, които се водят откогато той встъпи в служба - в това число следствието на възможни връзки сред предизборния му щаб и Русия.

Заседанието продължи единствено два часа, надалеч по-кратко от речите на обвинителите, отбелязва АП. Защитата резервира главните си причини за утрешното съвещание.
Сенатът е под контрола на републиканците, които разполага с 53 от общо 100 места, а за премахване на президента е належащо болшинство от две трети от сенаторите. Сенатори републиканци обявиха през вчерашния ден, че отбраната към този момент е разрушила причините на демократите.

До президентските избори обаче остават по-малко от 300 дни, тъй че дебатите в същото време са и борба за продобиване на публичното мнение, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР