Отстраняването му е закъсняло, но е недостатъчно, не е само

...
Отстраняването му е закъсняло, но е недостатъчно, не е само
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Отстраняването на Иван Гешев е закъсняло, но е недостатъчно

" Отстраняването му е закъсняло, само че е незадоволително, не е единствено това казусът в прокуратурата. " Така ръководителят на ПГ на “Има подобен народ ” (ИТН) Тошко Йорданов разяснява пред публицисти в Народното събрание решението на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

От “Има подобен народ ” ще внесем напълно скоро оферти, които да доведат до децентрализация на прокуратурата, тъй като промяната на един Гешев с различен Гешев не е правосъдна промяна, съобщи още Йорданов.

 

Попитан дали би трябвало да се отстрани фигурата на основния прокурор, ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ сподели, че това е въпрос на разискване – има страни, в които има, и такива, в които няма. От Има Такъв Народ неведнъж сме заявявали, че основният прокурор би трябвало да се избира директно и тогава отговорността му ще е пред българските жители, ясно е кой го е избрал и за кого работи, а не по този начин с политически квоти, разяснява Тошко Йорданов. Назначението му беше политическо и уволнението му е политическо, само че имунитетите са по-интересни сега, добави той.

 

Относно поискания имунитет на депутата от " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков, Тошко Йорданов разяснява, че има и закъсняло искане и за имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. За Кирил Петков най-малко закъсня малко по-малко, в сравнение с закъсня за Бойко Борисов, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР