Отстраниха фирмата, която изпълняваше ремонта на булевард Константин Величков“. Тя

...
Отстраниха фирмата, която изпълняваше ремонта на булевард Константин Величков“. Тя
Коментари Харесай

Сезират ОЛАФ за нарушения в обществените поръчки в София

Отстраниха компанията, която изпълняваше ремонта на бул. „ Константин Величков “. Тя ще понесе и парични наказания, тъй като е вложила некачествени материали. От организацията „ Спаси София “ са изпратили сигнали в прокуратурата и ОЛАФ, че материалът, употребен за виброизолационна поставка на новите релси по ул. „ Граф Игнатиев “ е сменен след приемането на плана. Заместник-кметът по превоза Евгени Крусев изясни, че не става дума за сменени материали за икономисване на средства, а за напълно ново планиране, защото първичният архитект на релсовия път бил направил неприемливи грешки и неточности.

София

Заместник-кметът по превоза беше безапелационен, че разликата сред двата материала за виброизолация на трамвайното трасе на ул „ Граф Игнатиев “ е 50 цента на квадратен метър и не цената е била водеща за избора.

От организацията „ Спаси София “ обаче прецизираха, че алармират не за неприятно качество, а за нарушение на Закона за публичните поръчки - поради смяна на материали след признат план.

Борис Бонев „ Спаси София “: Когато компания „ Джи пи груп “ печели търга с различен материал, който дава отговор на условията на търга, се прави тази замяна и „ Джи пи груп “ в последна сметка в трасето влагат материала, поради който ПТС е отстранена. Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза, Столична община: На мен ми е безусловно все тая коя компания извършва обекта и коя компания е снабдител на материалите, нашата основа задача е обектът да се извърши качествено и в период.  Възложиха надзор на контрола при ремонтите на ул. Възложиха надзор на контрола при ремонтите на ул. "Граф Игнатиев "
Има съществени забележки към работата на строителния контрол при ремонта на ул. "Граф Игнатиев ", призна кметът на София Йорданка Фандъкова. При открити д...
 "Джи Пи Груп " се отдръпва от извоювана социална поръчка в София
"Джи Пи груп " се отдръпва от извоювана социална поръчка за ремонт на трамвайни релси. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при ревизия на...

Евгени Крусев посочи, че са се позовали на член от контракта на общината с компанията реализатор. Промяна е била нужна, с цел да се реализира оптималната гаранция на релсовия път от 10 години. Това е станало по гледище на столичния електротранспрот. Те са дали сигнал, че индикаторите на релсовия път освен не са се подобрили, а даже са се влошили.
Евгени Крусев, зам.-кмет по превоза, Столична община: В кривата на „ Алабин “ и „ Графа “, по първичния план трамваите щяха да се блъскат челно.
Затова е призован експертен съвет от 29 души, който е издал протокол за преправяне на плана. Първото обособено трасе за градски превоз по бул. „ Констатнтин Величков “ също не върви по проект, с изключение на закъснение на плана са открити и некачествени материали и изпълнителят е санкциониран и отхвърлен.
 Ще има ли смяна в състезанието за ремонта на столичния площад „ Света Неделя “? Ще има ли смяна в състезанието за ремонта на столичния площад „ Света Неделя “?
Кметът на София Йорданка Фандъкова се среща на следващия ден с представители на Камарата на архитектите. Работната среща е поради настояването на камарата за смяна...
 Столичната община отговори на рецензиите за ремонта на центъра на София Столичната община отговори на рецензиите за ремонта на центъра на София
От столичната община дадоха отговор на публичното неодобрение за метода, по който се извършва ремонта в центъра на София. Зам.-кметът по превоза обя...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР