Отстраниха аварията, която остави Свищов и съседни населени места без

...
Отстраниха аварията, която остави Свищов и съседни населени места без
Коментари Харесай

Отстраниха аварията на водопровода в Свищов

Отстраниха повредата, която остави Свищов и прилежащи обитаеми места без вода. Жителите на общината бяха изправени пред водна рецесия не поради суша в региона, а поради проблем на тръбопровод в гаранция.

Междувременно стана ясно, че ще бъдат отпуснати още пари за проблемите с водата, заяви БТВ.

Държавният ВиК холдинг ще заплати за чисто нов тръбопровод, макар че градът има новоизграден за милиони левове, който осма година не може да се употребява.

За тези 8 години повредите са над 70. В двора на ВиК сдружението са единствено част от поддалите елементи. Със случая се занимава профилираната прокуратура.

Проектът за водопровода е за 5 млн. лв.. Община Свищов е дала 2,5, а останалите - Регионалното министерство. Пуснат е през 2012 година. Първата огромна повреда е единствено няколко месеца по-късно. Само до 2016 година общината е претърпява загуби за над 300 000 лв.. Според предходния кмет водопроводът е признат по разпоредбите.

Заради честите проблеми, преди година общината се обръща към хидроинженерът Петър Калинков с молба да откри повода.Според него тя е в неприятното качество на част от тръбите. Препоръчва да се подменят сериозните сектори, за което обаче ще са нужни пари, а и няма гаранция, че по този начин повредите ще спрат.

Днес от държавния ВиК холдинг на място решиха, че Свищов е пред бедствено състояние, по тази причина ще провиснал средства за чисто нов тръбопровод.От профилираната прокуратура не дадоха отговор на въпроса ни до каква степен е стигнало следствието. Условието, което слага ВиК холдингът е водопроводът да бъде построен в къси периоди, т.е. да е подготвен до края на зимата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР