Отстраненото от власт социалдемократическо правителство на Румъния е използвало два

...
Отстраненото от власт социалдемократическо правителство на Румъния е използвало два
Коментари Харесай

Румънският бюджет имал и черна каса

Отстраненото от власт социалдемократическо държавно управление на Румъния е употребило два държавни бюджета сходно на известния разбойник Ал Капоне, разгласи новият финансов министър Флорин Къцу, представен от електронното издание News.ro.

„ В последните три години стопанската система на Румъния се е справяла с два бюджета – един, който е показан в Народното събрание, и втори, съдържащ действителните данни, употребен за финансиране на локалните барони. Точно по тази скица е работил и Ал Капоне, който е имал публично документи за пред данъчните управляващи и друга – за персонално прилагане “, изясни Къцу. Той акцентира, че икономическата обстановка в страната е доста по-лоша, в сравнение с Национално-либералната партия е очаквала, когато пое властта при започване на ноември. Засега е открито, че същинският бюджетен недостиг на страната съставлява 4% от брутния вътрешен артикул на Румъния.

Къцу е разискал обстановката с представителите на Европейска комисия и на интернационалните финансови институции. „ Почти всичко, което открих, надвишава и най-песимистичните ми упования “, споделя той. Международните сътрудници на Румъния не били наясно с същинската финансова обстановка, в която се намира страната. „ Всичко е било авансово премислено. В последните три години са разтърсени основите на румънската стопанска система “, споделя Флорин Къцу. Той изяснява и схемата, по която Социалдемократическата партия е употребила държавния бюджет в собствен личен интерес посредством многочислени ремонти в закона.

„ В началото на годината бюджетът наподобява наред, само че посредством бюджетни ремонти са насочвани пари към партията “, споделя Къцу. Според него някогашният водач на СДП Ливиу Драгня, който сега излежава присъда за корупция, и ексфинасовият министър Еуджен Теодоровичи са били изцяло наясно, че няма да има задоволително пари за вложения.

Ако не бъдат направени корекции, общественият недостиг ще надвиши 4% от Брутният вътрешен продукт тази година, предизвести Къцу. Дефицитът е достигнал 2.84% от Брутният вътрешен продукт в края на октомври, като приходите в хазната са с 4.4 милиарда евро по-малко от плануваните. Освен това държавното управление има и огромни непогасени отговорности - към 840 млн. евро би трябвало да бъдат върнати на фирмите от Данък добавена стойност, Националната здравна каса би трябвало да заплати 378 млн. евро на компаниите за употребявани болнични от чиновниците им и други

----------------

„ Не са отговорни частните компании, че имахме държавно управление, което е откраднало публични средства “, съобщи още Флорин Къцу.

--------------

4% е скритият недостиг в хазната на Румъния, а приходите на страната са с 4.4 милиарда евро по-малко от плануваните.

------------

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР