Oтстраненият шеф на Медицински одит Златица Петрова определи обвиненията срещу

...
Oтстраненият шеф на Медицински одит Златица Петрова определи обвиненията срещу
Коментари Харесай

Oтстраненият директор на "Медицински одит" се смята за обект на дискриминация

Oтстраненият началник на " Медицински одит " Златица Петрова дефинира обвиняванията против нея като дискриминационен напън. " Срещу името на организацията и управлението се злоупотребява обществено и се упражнява дискриминационен напън ", сподели тя в ефира на " Нова телевизия ". Петрова счита, че е жертва на вътрешни спорове а организацията.

" За служителката, която се явява като пострадала – тя не е доктор, а икономист, некадърно е да разяснява медицински случай. Тя е в съдружничество с основния секретар, който е подал сигнала ", посочи тя и добави, че когато има сигнал за нарушаване, се работи с прокуратурата по три посоки.

" Протоколът се връчва на лечебното заведение с констатации, след три месеца се задава акт за нарушаване, в случай че има такова нарушаване, по-късно до шест месеца има наказателно разпореждане. Има доста случаи, които падат в съда. За предходната година, от 700 инспекции има 300 постановления, " заяви Петрова.

Общо 11 смъртни случая в лечебни заведения, в това число и на новородени бебета, не са докладвани на прокуратурата от Изпълнителната организация " Медицински одит ". Това демонстрира инспекция на Върховната административна прокуратура. До следствието се стигна след сигнал от някогашният основен секретар на организацията Димитър Евлогиев.

В момента Златица Петрова е краткотрайно отстранена от поста, който се заема от Любомир Чепилски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР