Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон призова днес всички подкрепящи

...
Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон призова днес всички подкрепящи
Коментари Харесай

Пучдемон призова поддръжниците на независима Каталуния да се обединят на изборите

Отстраненият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон прикани през днешния ден всички подкрепящи концепцията за самостоятелност на района да вземат участие с единна листа в предварителните избори за районен парламент, планувани от испанското държавно управление за 21 декември.

" Това е моментът, в който всички демократи ще се обединят " в името на " Каталуния, свободата на политическите пандизчии и републиката ", написа в Туитър Пучдемон.

" Европейската демократична партия на Каталуния " прикани по-рано последователите на независимостта да се явят на изборите в обединен фронт. Остава да се произнесат локалните партии " Леви републиканци на Каталуния " и " Кандидатура за национално единение ", които също поддържат отцепването на района от Испания, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера испански съд издаде европейска заповед за ареста на Пучдемон, който се намира в Брюксел и не се яви пред съда по обвинявания в образуване на протест. Заповеди за арест са издадени и за още четирима някогашни министри в държавното управление на Пучдемон, които също не се явиха пред съда. 

От явилите се на разпит 9 някогашни министри 8 бяха задържани. 

Белгия още не е оповестила решението си дали ще арестува Пучдемон. Той, от своя страна, съобщи, че ще спомага на белгийските управляващи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР