Отстраненият преждевременно главен прокурор Иван Гешев напуска изцяло правосъдната система

...
Отстраненият преждевременно главен прокурор Иван Гешев напуска изцяло правосъдната система
Коментари Харесай

Гешев изглежда влиза официално в политиката

Отстраненият прибързано основен прокурор Иван Гешев напуща напълно правосъдната система и наподобява се приготвя за политическа кариера. В послание към народа, направено през платформата YouTube, той приказва за политическа мафия, дълбока страна, задкулисие и „ невиждан “ напън върху българската прокуратура и „ жестоко вмешателство “ в работата на правосъдната система поради отстраняването му.

В опит да блокират работата ни по основни и изключително чувствителни за страната ни каузи силите на мрака, както ги назовавам аз, започнаха поредност от дейности, присъщи за властническите и мафиотски режими “, споделя Гешев във видеото.

Според него, прокуратурата, а и самият той, са подхванали дейности за „ поредна битка “ против олигарси и „ крадливи партийни водачи “. А това, съгласно него, е довело в последните месеци до „ невиждано обединяване на висши политици, мафия и горист бизнес “.

Техният под паника боязън бе подбуден от моята и на прокуратурата увереност. Тази увереност ги накара да покажат своите същински лица и своето прикрито до момента взаимоотношение и по тази причина в този момент се пробват да овладеят и подчинят прокуратурата, тъй като ще създадат всичко допустимо делата им да не влязат в съда и да няма правдивост за откраднатите национални пари “, сподели още някогашният основен прокурор.   

В края на своето над 5-минутно послание Гешев разгласи, че през днешния ден приказва за последно като магистрат и е подал оставка като прокурор.

Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика. Затова през днешния ден приказвам на българите в България по този начин както дадох обещание – с ясното схващане, че политическите проблеми се вземат решение с политически средства “, сподели Гешев.

И въпреки да не го изрече непосредствено, с последното той дава съображение да се допуска, че възнамерява да влезе непосредствено в политиката – нещо, в което членовете не Висш съдебен съвет го упрекваха при процеса по неговото премахване.

Днес ви давам обещание едно – да продължа борбата за истината и справедливостта в нашето родно място. Няма да ви предам, няма да ви излъжа “, приключи изказването си Гешев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР