Отстраненият преди три месеца от поста си застана пред камерата

...
Отстраненият преди три месеца от поста си застана пред камерата
Коментари Харесай

Източва ли се БДЖ чрез ремонтите на локомотиви

Отстраненият преди три месеца от поста си застана пред камерата на NOVA, с цел да отговори мами ли държавната железница с поддръжката на локомотивите си, като заплаща на определена частна компания за ремонтите им?

Преди три месеца, след следствие на екипа на малкия екран, Стоилов насочи опасност към собствен чиновник: "Ти си мъртъв! " Районната прокуратура в Червен бряг образува досъдебно произвеждане по случая.

Скандалът в БДЖ се разраства, шеф заплашва чиновник, взел участие в репортаж

Заплашеният с „ ти си мъртъв” чиновник на БДЖ: Чувствам се беззащитен

Пред репортера Мартин Николов някогашният началник съобщи, че е засегнат:

"За мене този чиновник е мъртъв като човек, като отношение към сътрудник. Възмути ме тъкмо това – неприятната информация. Той загатва моето име в репортажа ", сподели Стоилов, като се оправда, че не той е контролният орган за ремонтите. По думите му отделът, който дава отговор за тях е отдел "Експлоатация” към "Товарни транспорти ", а не "Ремонт ".

Все отново той акцентира, че е склонен с решението на управлението да го в профил. "Не опонирам на шефа на БДЖ, нито на транспортния министър. Така е решило управлението ", изясни Стоилов.

Бившият шеф в железниците твърди, че в БДЖ фиктивни поправки няма. А управлението цитира вътрешна инспекция със същите изводи - такива поправки нямало и в показания от NOVA случай с дизелов локомотив 52053.

Идва обаче и въпросът по какъв начин са ремонтирани останалите локомотиви в БДЖ и по какъв начин се изразходват парите на данъкоплатците? Справка на платените поправки по дизеловите локомотиви в региона на София демонстрира, че на доста от тях техническите прегледи са по-малко от инцидентните такива. Прегледите се правят един път на 30 дни работа на машината. Случайните поправки ги надвишават с изключение на в броя, а постоянно и в цената.

"Случайни поправки могат да пораждат когато и да е - към 20 на година, тъй като са остарели ", изясни шефът на БДЖ по товарните действия, като добави, че локомотивният парк приблизително е към 40-50-годишен. "Даже имаме 9 локомотива над 50-годишни ", добави той.

Въпреки всички изведени данни от следствието, формалните инспекции настояват, че всичко в железницата е наред.

Дали въпреки всичко старостта на машините не е добра почва за измами с официални поправки за източване на държавни пари в нечий джоб? Това ревизира Софийската градска прокуратура по предписание на основния прокурор. Работата на държавното обвиняване продължава.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР