Отстраненият по политически причини без официални мотиви шеф на Комисията

...
Отстраненият по политически причини без официални мотиви шеф на Комисията
Коментари Харесай

Иван Френкев сезира прокуратурата за неправомерно уволнение

Отстраненият по политически аргументи без публични претекстове началник на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев е сезирал прокуратурата за непозволено уволняване. Той е изпратил писма до служебния министър председател Гълъб Донев, до служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и до основния секретар на Министерския съвет Красимир Божанов, в които упорства да бъде анулирано решението за освобождението му от служба. Френкев упорства да бъде върнат отпред на КЗП дружно с уволнените с него членове Николай Мравов и Велина Великова.
Припомняме, че Френкев беше отхвърлен през септември предходната година, без да му бъдат предоставени публични претекстове, само че в медийни изявления бе оповестено, че е заменен поради неналичието на магистърска степен.
В писмата си до институциите той показва копие от дипломата си от чужбина за магистър по бизнес администрация, която е приета от способния орган в България - Национален център за информация и документи. Френкев написа, че ползва копие от дипломата си, макар че за поста ръководител на КЗП не се изисква признание на магистърска степен, тъй като специалността не попада в листата с контролираните специалности. Той припомня също, че до този миг никоя институция не е желала такова от него.
" Наличието на тапия за образователно- квалификационна степен магистър по бизнес администрация удостоверява обстоятелството, че и към датата на назначението ми, и към датата на освобождението ми аз давам отговор на изискването, сложено в член 165, ал.5, т. 2 от Закона за отбрана на потребителите. Оттук се постанова единственият вероятен извод, че взетото от Министерския съвет решение от 19 септември 2022 година за анулация на друго решение от 25 май 2022 година на Министерски съвет е безусловно незаконосъобразно и голословно ", безапелационен е Френкев.>  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР