Отстраненият кмет на Костенец Радостин Радев няма да се кандидатира

...
Отстраненият кмет на Костенец Радостин Радев няма да се кандидатира
Коментари Харесай

Отстраненият кмет на Костенец няма да се кандидатира за нов мандат

Отстраненият кмет на Костенец Радостин Радев няма да се кандидатира за нов мандат на идните локални избори.

Това разгласи той пред публицисти преди началото на днешното правосъдно съвещание в Апелативния профилиран углавен съд, на което апелира отстраняването му от служба.

Иначе Радев чака решението на съда и изрично съобщи, че няма да се кандидатира за кмет на Костенец. Той се надява съдът да вземе вярното решение.

На въпрос дали той е взел подкупа от близо 30 000 лв., Радев отговори, че парите са употребени за мероприятия на децата и са били възобновени персонално.

Припомняме, при започване на септември стана ясно, че по искане на Специализираната прокуратура съдът в профил от служба кмета на Костенец Радостин Радев. Съдът одобри, че Радев може да повлияе на следствието на осъществените от него действия в качеството му на длъжностно лице.

Радев беше притеглен като обвинен за длъжностно заграбване на 22 137 лв.. Той беше упрекнат, че през декември 2018 година на два пъти е изискал въпросната сума от касата на общинско дружество за дърводобив и я присвоил.

По това произвеждане той се проверява и за занемареност, като му е наложена мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 50 000 лв..

На 18 юни тази година Специализираната прокуратура притегли Радев към наказателна отговорност за деен рушвет - в качеството му на длъжностно лице той заречен 30 000 лв. на общински консултант, с цел да гласоподава по избран метод на идна сесия на Общинския съвет. Първоначално съдът го задържа под стража, а по-късно промени мярката му за неотклонение в " Домашен арест ".

В края на август съдът дефинира на Радев парична гаранция от 70 000 лв., която не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР