Отстраненият каталунски премиер Карлес Пучдемон предложи на испанския премиер Мариано

...
Отстраненият каталунски премиер Карлес Пучдемон предложи на испанския премиер Мариано
Коментари Харесай

Пучдемон предложи на Рахой да се срещнат на неутрална територия

Отстраненият каталунски министър председател Карлес Пучдемон предложи на испанския министър председател Мариано Рахой да се срещнат отвън Испания - в Брюксел или където и да било другаде в Европейския съюз. 

Това разгласи Пучдемон пред публицисти в Брюксел, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. 

Той отпътува за Белгия, откакто Испания му повдигна обвинявания за протест и противодържавна активност поради оповестената от районния парламент самостоятелност на Каталуния. 

Карлес Пучдемон разяснява вчерашните предварителни избори в Каталуния, при които най-вече места в Народното събрание завоюва партия " Гражданите ", подкрепяща оставането на Каталуния в Испания, само че сепаратистките партии събраха задоволително гласове за нежно болшинство. 

Изборите в Каталуния ратифицираха референдума, на който жителите на региона гласоподаваха за самостоятелност от Испания, заяви някогашният каталунски министър председател. 

Той повтори, че е подготвен да се върне в Испания, в случай че получи гаранции от централните управляващи, че може да оглави новото каталунско държавно управление

Пучдемон изиска и да бъде " чут " от Европейския съюз. " Само желая от Европейската комисия и други институции (на ЕС) да чуят и каталунския народ, а освен испанската страна ", съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР