Отстраненият главен изпълнителен директор на Боинг Денис Мюлънбърг ще получи

...
Отстраненият главен изпълнителен директор на Боинг Денис Мюлънбърг ще получи
Коментари Харесай

Отстраненият шеф на „Боинг” ще получи 62 милиона

Отстраненият основен изпълнителен шеф на „ Боинг ” Денис Мюлънбърг ще получи 62 милиона $ в акции и пенсионни начисления, само че няма да получи отплата за предварително прекратяването на трудовия си контракт, показва в документи самолетостроителят.
62-годишният Мюлънбърг бе освободен през декември, защото компанията не съумя да се оправи с последствията от две съдбовни произшествия с най-продавания й аероплан „ 737 MAX” и не възвърне репутацията си измежду самолетните компании и регулаторните органи.

Председателят на съвета на шефовете Дейвид Калхун поема ролята на основен изпълнителен шеф от понеделник и ще получава съществена заплата от 1,4 милиона $ годишно, а също по този начин има право на премиална стратегия за дълготрайно стимулиране на стойност 26,5 милиона $, отбелязва Боинг.

През ноември самолетостроителят заяви, че Денис Мюлънбърг непринудено се отхвърля от бонуса си за 2019 година и от възнаграждението в акции. През 2018 година бонусът му и възнаграждението под формата на акции е било към 20 милиона $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР