Отстранената от поста кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата

...
Отстранената от поста кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата
Коментари Харесай

Съдът отказа и остави в ареста Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Отстранената от поста кмет на регион "Младост " Десислава Иванчева, някогашната й заместничка Биляна Петрова и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров остават в ареста.

Това реши Специализираният углавен съд, отхвърляйки настояването на юристите на тримата подсъдими за смяна на мярката им за неотклонение поради здравословното им положение.

По-рано през днешния ден съдът отхвърли и причините на бранителите ,

съгласно които от обвиняванията в опит за взимане на рушвет за позволение за градеж не се схваща кой обвиняем в какво е упрекнат, както и какъв е претекстът за осъщественото закононарушение. Така на делото беше даден ход, въпреки и с близо седмица забавяне поради забавеното връчване на обвинителния акт.

Срещу тях е повдигнато обвиняване за искане и приемане на рушвет в изключително огромни размери.

Преди седмица съдът насрочи делото за 13 септември, след настояването на отбраната на Иванчева за предоставяне на време за запознаване с обвинителния акт и преразглеждане на мярката за непрекъснатото ѝ задържане.

В профилираният съд през днешния ден се гледа разпоредителното съвещание по делото против отстранения от поста кмет на "Младост " Десислава Иванчева, някогашната й заместничка Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Защитниците, като се изключи юриста на Дюлгеров, желаеха делото да бъде върнато на прокуратурата за премахване на позволени, съгласно тях на досъдебното произвеждане отстраними основни нарушаване на процесуални правила.

Процесът стигна до съд по-малко от пет месеца

след показните арести на двете дами в центъра на София по обвиняване, че са поискали половин милион евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Държавното обвиняване твърди, че Десислава Иванчева, благодарение на Биляна Петрова, и с посредничеството на Петко Дюлгеров, изнудвала предприемача Александър Ваклин, против пари да получи нужното му позволение, с цел да строи в "Младост “.

Обвинителният акт разказва по какъв начин е бил договарян размерът на целия рушвет и предаването на първата вноска, какъв брой да е комисионната на Дюлгеров, по какъв начин да стане приемането и предаването на белязаните 70 000 евро, по какъв начин са били арестувани тримата и какво е било открито при обиските, които особено за Иванчева и Петрова продължиха с часове на едно от най-натоварените столични централни кръстовища.

Обвинителният акт твърди, че кметицата на "Младост “ приела толкоз персонално случая на Ваклин, че си водела бял бележник със суми и букви.

По делото преобладават записаните диалози сред тримата подсъдими с изнудвания от тях предприемач. Според огласеното от Иванчева и Петрова, в СРС-тата имало букви, съвпадащи с имена на настоящи политици.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР