Отстоявайки решението си да номинира Маргаритис Схинас за зам.-председател за

...
Отстоявайки решението си да номинира Маргаритис Схинас за зам.-председател за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен отстоява решението за ресор за защита на европейския начин на живот

Отстоявайки решението си да номинира Маргаритис Схинас за " зам.-председател за отбрана на нашия европейски метод на живот ", бъдещият началник на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че Европейски Съюз не може да разреши на други " да ни лишават нашия език от нас ", съобщи " Политико ".

" Видяхме по какъв начин външни сили се намесваха в нашите избори извън ", написа Фон дер Лайен в публицистична публикация, оповестена в няколко европейски вестника. " Видяхме и локални популисти с евтини националистки лозунги да пробват да ни дестабилизират от вътрешната страна. Не би трябвало да разрешаваме на тези сили да похищават определението за европейския метод на живот. Те желаят той да значи противоположното на това, което е ".

Критици на името на ресора съзряха потребление на риториката на крайната десница в наименованието, а точно свързването на миграцията със сигурността и навеждане на мисълта, че мигрантите заплашват европейския метод на живот. Френският крайнодесен водач Марин Льо Пен го поддържа, определяйки го като " идеологическа победа ".

Фон дер Лайен призна, че фразата " европейски метод на живот " е разпалила спор " за конотацията и концепцията " на термина, само че настоя, че това е нещо положително, заключавайки, че " това е спор, който би трябвало да бъде открит ".

" Разбира се, думите имат значение. Признавам това. За някои европейският метод на живот е политически претрупан термин. Но ние не можем и не би трябвало да разрешаваме на други да ни лишават нашия език ", написа тя, добавяйки: " Трябва да сме горди от нашия европейски метод на живот във всичките му форми и измерения и би трябвало непрекъснато да го пазиме и възпитаваме. Затова той бе един от шестте водещи правилото в моите политически насоки, които през юли получиха поддръжката на Европейския парламент ".

По думите й " европейският метод на живот е коствал висока цена и жертви ". " Той в никакъв случай не би трябвало да се приема за даденост Доказателството е, че нашият метод на живот се изправя пред провокации всеки ден – както от антиевропейци от вътрешната страна, по този начин и извън ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (491)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР