Отстъплението от многостранната дипломация застрашава сигурността и стабилността и е

...
Отстъплението от многостранната дипломация застрашава сигурността и стабилността и е
Коментари Харесай

Радев и Гутериш: Отстъплението от многостранната дипломация генерира нестабилност и кризи


Отстъплението от многостранната дипломация заплашва сигурността и стабилността и е причина за генерирането на рецесии - това е била общата позиция на президента Румен Радев и на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, които организираха през днешния ден среща в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес, заяви прессекретариатът на президента.

Двамата са били единомислещи, че климатичните промени, битката с тероризма и устойчивото развиване изискват взаимни старания и общ метод от страните - членки на Организация на обединените нации.

България цени високо и поддържа напъните за промяна, която да докара до по-ефективна и дееспособна Организация на обединените нации, е показал Румен Радев. Държавният глава е призовал Организация на обединените нации да употребява в доста по-голяма степен качествата си освен да позволява, само че и да предотвратява зараждащите рецесии.

Обща е била и оценката, че наклонността на ескалация на напрежение в интернационалните връзки, отводът от основни съглашения в региона на разоръжаването и усилването на миграционните потоци не могат да бъдат преодолени с едностранни дейности от нито една обособена страна и не би трябвало да водят до ерозия в активността на Организация на обединените нации.

По-рано през днешния ден българският държавен глава и министър-председателят на Армения Никол Пашинян разискаха вероятностите за увеличение на свързаността в района на Черно море като причина за поощряване на икономическия продан, вложенията, туризма и образованието,. Разговорът се състоя преди откриването на панела на високо ниво на Петербургския интернационален стопански конгрес, заяви президентският прессекретариат.

Никол Пашинян предложения България да взе участие в построяването на автомагистрала, която свързва Армения и Иран и е част от транспортния кулоар сред Черно море и Персийския залив. Към плана към този момент е деклариран интерес от Китай и неговото финансиране може да бъде част от общите старания за развиване на информационните връзки на Европа и Азия.

Президентът Радев още веднъж открои нуждата от разкриване на директна въздушна линия сред България и Армения, а министър-председателят Пашинян прикани за поощряване на контактите сред туристическите организации от двете страни. Никол Пашинян насочи молба и за поддръжката на България за облекчение на визовия режим на Армения с Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР