Отстъплението от многостранната дипломация застрашава сигурността и стабилността и е

...
Отстъплението от многостранната дипломация застрашава сигурността и стабилността и е
Коментари Харесай

Радев и Гутериш: Отстъплението от многостранната дипломация генерира нестабилност и кризи

Отстъплението от многостранната дипломация заплашва сигурността и стабилността и е причина за генерирането на рецесии. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, които организираха през днешния ден среща  в рамките на Петербургския интернационален стопански конгрес.

``
реклама

Двамата бяха единомислещи, че климатичните промени, битката с тероризма и устойчивото развиване изискват взаимни старания и общ метод от държавите-членки на Организация на обединените нации.

" България цени високо и поддържа напъните за промяна, която да докара до  по-ефективна и дееспособна Организация на обединените нации ", уточни Румен Радев. Държавният глава прикани Организация на обединените нации да употребява в доста по-голяма степен качествата си освен да позволява, само че и да предотвратява зараждащите рецесии.

 
Обща бе и оценката, че наклонността на ескалация на напрежение в интернационалните връзки, отводът от основни съглашения в региона на разоръжаването и усилването на миграционните потоци не могат да бъдат преодолени с едностранни дейности от нито една обособена страна и не би трябвало да водят до ерозия в активността на Организация на обединените нации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР