Отстъплението на руската армия от бойното поле в Украйна е

...
Отстъплението на руската армия от бойното поле в Украйна е
Коментари Харесай

Украйна получава повече танкове от бягащите руснаци, отколкото от Запада

Отстъплението на съветската войска от бойното поле в Украйна е довело до парадок - Русия се оказва най-големият " снабдител " на тежко въоръжение за Киев, по-голям даже от страните от Запада.

Това оповестява Wall Street Journal в собствен разбор въз основата на обществени данни и източници от армията.

От началото на войната Украйна е завзела 421 съветски танкове на оттеглящите се войници-агресори - при предоставени 320 танка от западните сътрудници.

445 са бойните пехотни машини, които руснаците са изоставили на бойното поле в Украйна - предоставените в помощ на Украйна от Запада са 210.

Бойните бронирани машини, които съветската войска е изпуснала, са 192 при общо 40, предоставени от Запада. Русия е " подарила " на съперника си, без да желае, общо 44 реактивни системи за залпов огън, които Украйна прибавя към 70 такива уреди от западните страни.

Статистиката е събрана от организацията за събиране на информация от обществени източници Oryx.

" Ленд-лийз по съветски - когато един украински танк буксира по едно и също време два съветски събратя, минали на светлата страна на силата "

Реалният брой на придобивките за украинската войска, оставени от изтеглящите се съветски войски, евентуално е още по-голям, тъй като не всички завзети бойни технологии попадат на фотоси или клипове. Русия е изоставила и огромни количества артилерийски снаряди от руски стандарт, които са нужни на Украйна.

Най-много танкове и тежко въоръжение са пропилени от съветската войска при контраофанзивата на Украйна в Харковската област - в това число 10 танка Т-80 и пет самоходни гаубици " Хиацинт ", споделя зам.-началникът на подразделението " Карпатская Сеч " Руслан Андрейко.

" Имаме толкоз доста титли, че даже не знаем какво да ги вършим. Започнахме като пехотен батальон, а в този момент сме нещо като механизиран батальон ", споделя той.

Друг украински пълководец разяснява пред Wall Street Journal, че подразделението му употребява четири завзети самоходни гаубици " Мста " от съветската войска, както и танкове Т-90 и БТР-82.

Част от изоставеното съветско въоръжение е готово за неотложно потребление на фронта, друга част се предава за ремонт, а най-тежко развалените машини се употребяват за аварийни елементи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР