Отстъпки в тол тарифите за компании, които извършват повече превози

...
Отстъпки в тол тарифите за компании, които извършват повече превози
Коментари Харесай

Предложение: Отстъпки в тол тарифите за повече превози

Отстъпки в тол цените за компании, които правят повече транспорти на българска територия. Искането е на транспортния отрасъл, а от страна на районното министерство то среща утвърждение.

Предложението за 30% понижение при компаниите с над 10 хиляди километра на месец бе разисквано на второто съвещание на публичния съвет, което се организира през днешния ден.

За повече транспорти и по-голям пробег би трябвало да има отстъпки, съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който ръководи публичния съвет.

„ Факт е обаче, че ние правихме калкулации, т.е. ще кажа на какви проценти се спирахме, на какъв брой километра какви проценти, само че при малко по-висока цена - тази, която ние предлагаме. Коментирахме за повече от 10 хиляди километра в границите на един календарен месец отстъпки към 30% “, сподели той.

Нанков добави, че се разисква понижение от 20 % за изминато разстояние сред 7500 и 10000 километра на месец и 10 на 100 в границите сред 5000 и 7500 километра.

На днешния съвет е взето решение да се сътвори експертна работна група за цените и обсега на пътищата в тол системата, както и публичен ръб, който да следи за разходването на събраните посредством тол системата средства.

Подземни кантари в обсега на тол системата ще пресмятат в действително време тежестта на преминаващите по платените пътища тежкотоварни транспортни средства, добавя Българска телеграфна агенция.

Камери ще регистрират броя на осите, а сензори в пътното платно, чийто монтаж към този момент стартира, ще пресмятат натоварването на ос на колите. При претоварване електронната система автоматизирано ще ги записва като извършители и те ще бъдат глобени от контролните органи.

Монтажът на камерите, които ще наблюдават трафика, би трябвало да завърши до 16 август, когато Националното тол ръководство ще стартира техническата употреба на тол системата. Досега са построени 80 на 100 от новите и са актуализирани 23 броя от съществуващите рамки. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР