Отстъпката за руския експортен петрол Уралс“ в Европа варира от

...
Отстъпката за руския експортен петрол Уралс“ в Европа варира от
Коментари Харесай

Петролът „Уралс“ се търгува с отстъпка в Европа през септември

Отстъпката за съветския експортен нефт „ Уралс “ в Европа варира от 18 до 22,5 $ за барел през септември, до момента в който цената му по същото време е 62-72 $ за барел, заяви за РИА Новости източник, осведомен с данните, на които се базира Министерството на финансите.

„ Разликата през септември беше сред 18 и 22,5 $ “, сподели източникът, отговаряйки на въпрос за отстъпката от пазарната цена в Европа. Цената на „ Уралс “ е в диапазона от 62 до към 72 $, посочи той.

Средната цена на суровия нефт „ Уралс “ през септември е 68,3 $ за барел, което е с 8,7% по-ниско от август тази година и с 5,8% по-ниско от септември предходната година, сочат данни на Министерството на финансите.

Отстъпката за съветския недопечен нефт се регистрира по отношение на международните бенчмаркове, по-специално „ Брент “. Средната цена на фючърсите за недопечен нефт вид „ Брент “ през септември е 90,2 $ за барел (82,9 до 95,7 долара), само че цената на „ Брент “ е малко по-различна на физическия пазар, където се пресмятат покупко-продажбите с „ Уралс “.

Купувачите на съветски недопечен нефт се сблъскват с компликации при логистиката, наемането на кораби и застраховането на покупко-продажбите след налагането на нови западни наказания поради войната на Русия в Украйна. Вследствие на това съветският недопечен нефт „ Уралс “ непрекъснато се продава с отстъпка. Например, през юли тази отстъпка е била в диапазона 32-35 $ за барел.

През септември Руската енергийна организация към Министерството на енергетиката съобщи, че отстъпката за „ Уралс “ е намаляла на половина през последните два месеца - от 40 на 20 $ за барел, с помощта на по-евтиния транспорт и различните консуматори на съветски недопечен нефт. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР