Отстъпката за горивата от 25 стотинки на литър горива ще

...
Отстъпката за горивата от 25 стотинки на литър горива ще
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. на литър гориво остава през декември

Отстъпката за горивата от 25 стотинки на литър горива ще продължи до края на годината, а служебното държавно управление обмисля продължение и през идната година, само че към този момент таргетирано съгласно приходите на хората, както и съгласно „ тези, които употребяват превоз “, т.е. хората, които употребяват публичен и железопътен превоз.

Това уточни в студиото на Нова телевизия министърът на превоза и вицепремиер в служебното държавно управление Христо Алексиев.

40 млн. лева ще са нужни за декември месец, а държавното управление към този момент ги е осигурило. Мярката обаче ще бъде преосмислена и изменена за идната година.

Затова и Христо Алексиев обръща внимание на народните представители, че би трябвало да се съсредоточат върху облагането на свръхпечалбите в енергийния бранш.

Правителството остава концентрирано върху напъните за понижаване на цените в енергоизточниците. И сега България е с едни от най-евтините горива в Европа, а казусът остава в приходите на хората.

Данните за октомври демонстрират обаче, че инфлацията към този момент върви надолу. Това се случва за първи път. Договарянето на по-висока минимална работна заплата обаче би трябвало да стане на равнище обществени сътрудници, изясни Христо Алексиев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР