Отстъпката в цената на горивата в размер на 25 стотинки

...
Отстъпката в цената на горивата в размер на 25 стотинки
Коментари Харесай

Ще има ли пак 25 стотинки отстъпка за литър бензин?

Отстъпката в цената на горивата в размер на 25 стотинки за литър няма да се ползва още веднъж. Това разяснява пред публицисти финансовият министър Асен Василев, запитан от кореспонденти дали се плануват сходни тласъци с оглед растящата цена на горивата.

" Не, няма да да има сходна отстъпка... По-скоро ще би трябвало да се насочим към други ограничения, защото мярката 25 стотинки, която работеше, в редица европейски страни, беше спряна от комисии в тях ", изясни Асен Василев. По думите му единственият метод тази мярка да бъде обновена е тя да важи за всички коли, включително и за небългарските директно преминаващи, което би я направило стопански голословна, защото се цели да се подкрепят българските консуматори.

" Прекалено е рано да се оцени резултата от спора в Израел, това ще зависи от реакциите на Саудитска Арабия, на Иран, както и на интернационалните пазари на петролни артикули. Следим обстановката, защото знаете, това се отразява на цялата стопанска система и на бюджетните приходи значително “, съобщи още финансовия министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР