Отстъпката от 25 ст. за литър гориво ще спре да

...
Отстъпката от 25 ст. за литър гориво ще спре да
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за литър бензин спира в началото на декември

Отстъпката от 25 ст. за литър гориво ще спре да работи още от началото на декември тази година. Причината е изчерпване на определения в бюджета разход от 150 млн. лева за тази цел. За бързото привършване на помощта стана ясно по време на представянето на проектобюджета за следващата година от служебния министър на финансите Росица Велкова в четвъртък.

Антиинфлационната мярка бе въведена в средата на годината с актулизацията на бюджета и се предвиждаше да бъде прилагана до края на 2022 година Още тогава рецензии, че избраната за задачата помощ в бюджета е ниска, имаше даже подозрения, че ще свърши за два-три месеца. Около 1 милион лв. дневно заплаща страната към бензиностанциите, с цел да покрива употребеното от водачите облекчение.

Отстъпката ще свърши тъкмо в интервала, в който се чака повишаване на цената на течните горива. От 5 декември в Европейски Съюз влиза в действие ембаргото върху съветския нефт и се чака това да повиши котировките на интернационалните тържища. Очаква се това да се отрази и на нашия пазар, макар че България контракти изключение за нефта, с който работи " Лукойл Нефтохим ".

Отмяната на отстъпката съответствува и с огромното пътешестване по Коледа и Нова година, което ще бъде с по-високи разноски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР