Отслабването става не с глад и спорт, а с приемане

...
Отслабването става не с глад и спорт, а с приемане
Коментари Харесай

Наше светило в кардиологията разкри нещо неочаквано и даде съвети как да слабеем без глад

Отслабването става не с апетит и спорт, а с приемане на нискокалорични храни постепенно и на драго сърце. Това изясни кардиологът доцент Сотир Марчев в предаването „ Тази събота “ по bTV.

И това е забавно: Доц. доктор Сотир Марчев: В жегата кръвното внезапно пада

Загубата на тегло става посредством намаляването на калориите, не на храната, която одобряваме, и с увеличение на придвижването. Второто обаче е по-маловажното, тъй като не е главният ни разход на сила. Основният разход е съществуванието. Все отново придвижването е значимо, тъй като, когато отслабваме, се губи мастна тъкан и мускули, а със спорта мускулите се резервират, изясни той.

Колкото и необичайно да звучи, физическата интензивност може и да потиска апетита, уточни още Марчев.
 Сотир Марчев
Снимка: bTV
Как човек да ограничи калориите, без да се усеща гладен

Гладът е положение на мозъка, а не на стомаха, уточни гостът. Стомахът е единствено един от органите, които подават сигнал на мозъка за задоволеност, освен това един път на 20 – 25 мин. Това, което виждаме, помирисваме също подава сигнали на мозъка. Затова, в случай че човек се храни, гледайки телевизия да вземем за пример, се разсейва и не осъзнава какво е изял. Така може да се поеме голямо количество калории, без мозъкът да регистрира, че индивидът е ял.

И това е забавно: Д-р Райна Сивова: За сърдечноболните - три медикаменти в едно хапче за 24 ч - четете още потребни вести на zdrave.to

Течностите

Освен това мозъкът не регистрира течностите като храна, въпреки калориите в тях от време на време да са колкото в 10 хранения. Т.е. с подсладените безалкохолни питиета човек поема голямо количество калории, а не е утолен, уточни Марчев.

Алкохолът

Що се отнася до алкохола, то той покачва апетита, потиска метаболизма и носи сила.

Скоростта

Храната би трябвало да се приема постепенно, тъй като, в случай че човек бърза да яде, сред два сигнала на мозъка съумява да натъпче прекомерно доста храна. Затова храненето не би трябвало да е прибързано и на крайник, сподели гостът.

Стомахът регистрира размер, не калории

Нискокалоричните храни запълват размера на стомаха и той дава сигнали на мозъка, че е сит.
 Сотир Марчев
Снимка: bTV
Хранене в компания

Оказва се, че колкото по-голяма компания се храни дружно, толкоз повече ядат всички.

Сън

Нормалното количество сън е значимо, с цел да поддържа обикновено тегло.

Околната среда

Температурата също има значение, уточни гостът. Ако сте на плажа, даже единствено да влезете във водата, отново отслабвате поради терморегулацията, изясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР